Perkant virš 50€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Perkant virš 50€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Krepšelis 0

Pavasarinės salotos su skaldytomis kakavos pupelėmis

Su ilgai lauktu pavasariu ateina ir gaivių salotų sezonas! Kartais ypatingam skoniui sukurti reikia visai nedaug – pakanka vos kelių aukščiausios kokybės produktų. 
Puikų skonio balansą čia kuria rukola, kiaušė, ožkų sūris, kepinti graikiniai riešutai ir skaldytos kakavos pupelės, o viską tarpusavyje apjungia  medaus ir garstyčių padažas.
salotos su skaldytomis kakavos pupelėmis
Salotų padažo receptas:
  • 50 g medaus
  • 50 g garstyčių
  • 50 g citrinų sulčių
  • 50 g alyvuogių aliejus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.
Gaminame:
1.Dubenėlyje gerai išmaišome medų, garstyčias, citrinų sultis, druską ir pipirus. 
2. Pamažu maišydami pilame aliejų.
3. Paragaujame, ar patinka skonis - jeigu norisi sūriau/rūgščiau, įdedame dar druskos ar citrinų sulčių.

skaldytos kakavos pupelės receptas
Salotų receptas

Gaminame:

  • Keptuvėje paskrudiname graikinius riešutus, suberiame į indelį ar lėkštutę, kad atvėstų.
  • Į dubenį dedame rukolą, pilame padažą ir išmaišome.
  • Plonomis reikelėmis supjaustome kriaušę ir ją išdėliojame ant salotų.
  • Patiekiant ant viršaus užtrupiname ožkos sūrio, pabarstome kepintais graikiniais riešutais ir skaldytomis kakavos pupelėmis.
Skanaus :)

Ankstesni įrašai