Su ilgai lauktu pavasariu ateina ir gaivių salotų sezonas! Kartais ypatingam skoniui sukurti reikia visai nedaug – pakanka vos kelių aukščiausios kokybės produktų.
Puikų skonio balansą čia kuria rukola, kiaušė, ožkų sūris, kepinti graikiniai riešutai ir skaldytos kakavos pupelės, o viską tarpusavyje apjungia medaus ir garstyčių padažas.
Salotų padažo receptas:
- 50 g medaus
- 50 g garstyčių
- 50 g citrinų sulčių
- 50 g alyvuogių aliejus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.
Gaminame:
1.Dubenėlyje gerai išmaišome medų, garstyčias, citrinų sultis, druską ir pipirus.
2. Pamažu maišydami pilame aliejų.
3. Paragaujame, ar patinka skonis - jeigu norisi sūriau/rūgščiau, įdedame dar druskos ar citrinų sulčių.
Salotų receptas
- 150 g rukolos
- Kriaušė
- 50g Ožkos sūrio
- Sauja graikinių riešutų
- Žiupsnelis ar 2 skaldytų kakavos pupelių
Gaminame:
- Keptuvėje paskrudiname graikinius riešutus, suberiame į indelį ar lėkštutę, kad atvėstų.
- Į dubenį dedame rukolą, pilame padažą ir išmaišome.
- Plonomis reikelėmis supjaustome kriaušę ir ją išdėliojame ant salotų.
- Patiekiant ant viršaus užtrupiname ožkos sūrio, pabarstome kepintais graikiniais riešutais ir skaldytomis kakavos pupelėmis.
Skanaus :)