Kaip pasigaminti kakavos gėrimą
Tradiciškai kakavos gėrimas gaminamas iš 100 % kakavos masės, vandens bei mėgstamų prieskonių. Kakava būna tiršta, stipraus šokoladinio kvapo.
1. Pasirinkite norimą kakavos dozę
Pirmą kartą ragaujantiems kakavos gėrimą patariame pradėti nuo mažesnio kiekio ir tuomet po truputį jį didinti.10 - 15 g. - silpnas kakavos gėrimas, tinka vartoti kasdienai
25 - 35 g. - vidutinio stiprumo kakavos gėrimas
35 - 40 g. - stiprus kakavos gėrimas, tinka ceremonijoms.
2. Plakite kakavos gėrimą
- Supjaustykite kakavą į smulkesnius gabaliukus
- Įdėkite mėgstamų prieskonių / saldiklio
- Įpilkite karšo 70-80°C vandens
- Plakite su trintuvu apie 1 minutę
- Papildomai galite pagardinti augaliniu pienu
Receptai
Kakava su augaliniu pienu
Kakavos 10 - 35 g
+
40 ml. karšto vandens
+
80 ml augalinio pieno
Sudėkite visu ingredientus į plakiklį ir plakite 1 min. Papildomai galite įdėti mėgstamo saldiklio, kardamono ar čili pipirų.
+
40 ml. karšto vandens
+
80 ml augalinio pieno
Sudėkite visu ingredientus į plakiklį ir plakite 1 min. Papildomai galite įdėti mėgstamo saldiklio, kardamono ar čili pipirų.

Ceremoninė kakava
Kakavos 35 - 40 g
+
150 ml. karšto vandens
+
žiupsnelis kajeno
Sudėkite visu ingredientus į plakiklį ir
+
150 ml. karšto vandens
+
žiupsnelis kajeno
Sudėkite visu ingredientus į plakiklį ir
plakite 1 min.
Tolimesniems kakavos atradimams:
- Nebijokite ekeperimentuoti ir atrasti naujų skonių. Kakavos gėrimą siūlome pagardinti šiais prieskoniais: cinamonas, kardamonas, imbieras, ciberžolė, vanilė, anyžiai, muskato riešutas.
- Kakavos sviesto gabaliukas sušvelnins kakavos skonį.
- Maca milteliai suteikia kavai papildomo riešutų skonio.
- Pabandykite į kakavos gėrimą įdėti riešutų sviesto, liksite maloniai nustebinti ;)