Perkant virš 60€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Perkant virš 60€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Krepšelis 0

Kaip pasigaminti kakavos gėrimą

Tradiciškai kakavos gėrimas gaminamas iš 100 % kakavos masės, vandens bei mėgstamų prieskonių. Kakava būna tiršta, stipraus šokoladinio kvapo.

1. Pasirinkite norimą kakavos dozę
Pirmą kartą ragaujantiems kakavos gėrimą patariame pradėti nuo mažesnio kiekio ir tuomet po truputį jį didinti.
10 - 15 g. - silpnas kakavos gėrimas, tinka vartoti kasdienai
25 - 35 g. - vidutinio stiprumo kakavos gėrimas
35 - 40 g. - stiprus kakavos gėrimas, tinka ceremonijoms.

2. Plakite kakavos gėrimą

  • Supjaustykite kakavą į smulkesnius gabaliukus
  • Įdėkite mėgstamų prieskonių / saldiklio
  • Įpilkite karšo 70-80°C vandens
  • Plakite su trintuvu apie 1 minutę
  • Papildomai galite pagardinti augaliniu pienu

Receptai

 Kakava su augaliniu pienu

Kakavos 10 - 35 g
+
40 ml. karšto vandens
+
80 ml augalinio pieno

Sudėkite visu ingredientus į plakiklį ir plakite 1 min. Papildomai galite įdėti mėgstamo saldiklio, kardamono ar čili pipirų.
kakavos gerimas

Ceremoninė kakava 

Kakavos 35 - 40 g
+
150 ml. karšto vandens
+
žiupsnelis kajeno

Sudėkite visu ingredientus į plakiklį ir
plakite 1 min.

Tolimesniems kakavos atradimams:

  • Nebijokite ekeperimentuoti ir atrasti naujų skonių. Kakavos gėrimą siūlome pagardinti šiais prieskoniais: cinamonas, kardamonas, imbieras, ciberžolė, vanilė, anyžiai, muskato riešutas.
  • Kakavos sviesto gabaliukas sušvelnins kakavos skonį. 
  • Maca milteliai suteikia kavai papildomo riešutų skonio.
  • Pabandykite į kakavos gėrimą įdėti riešutų sviesto, liksite maloniai nustebinti ;)