Kakavos gėrimų receptai
Kaip paruošti kakavos gėrimą
Tradiciškai kakavos gėrimas gaminamas iš 100 % kakavos masės, vandens bei mėgstamų prieskonių. Kakava būna tiršta, stipraus šokoladinio kvapo.
Pasirinkite kakavos dozę
10 - 15 g. - silpnas kakavos gėrimas, tinka vartoti kasdienai
25 - 35 g. - vidutinio stiprumo kakavos gėrimas
35 - 40 g. - stiprus kakavos gėrimas, tinka kakavos ceremonijoms
Ingredientai
- Kakavos masė, susmulkinti peiliu (10–40 g, priklausomai nuo pageidaujamo stiprumo).
- 70–80°C vanduo.
- Augalinis pienas (pagal skonį – migdolų, avižų, kokosų ar kitas).
- Prieskoniai ar saldikliai (nebūtini, bet puikiai pagyvina skonį).
Prietaisai kakavos plakimui
KOKTEILINĖ

Norint išgauti kreminį kakavos gėrimą su standžia puta, patariame naudoti kokteilinę. Sudėjus visus ingredientus plakti viską apie 1 minutę.
ELEKTRINIS TRINTUVAS

PIENO PUTOS PLAKIKLIS

Naudodami pieno putos plakiklį maišykite kakavą ir mažą šilto vandens kiekį aukštyn-žemyn arba sukamaisiais judesiais iki vientisos masės. Sudėkite likusius ingredientus ir dar plakite kelia sekundes.

Naudodami pieno putos plakiklį maišykite kakavą ir mažą šilto vandens kiekį aukštyn-žemyn arba sukamaisiais judesiais iki vientisos masės. Sudėkite likusius ingredientus ir dar plakite kelia sekundes.
GERTUVĖ

Puikus pasirinkimas kelionėse – tiesiog stipriai suplakite!
PUODAS


Smulkiai supjaustykite kakavos masę, įkaitinkite vandenį / augaliniu pieną. Kaitinkite ant silpnos ugnies, maišykite, kol kakava visiškai ištirps