Shipping in Lithuania, Latvia and Estonia
Shipping in Lithuania, Latvia and Estonia
Cart 0

News

Mother's Day

Mother's Day

This year I’m having a Mother’s Day picnic! So, if you don’t know what to cook or how to organize such an event, read on and find tips on preparing the perfect picnic for your dear mother!  There came the first warm days, and therefore we can here already think about nature. We all know that nature gets an exceptionally beautiful look, when it blooms. Nature awakens! And what waits us is a lot of emotions and a little bit of warmth. Therefore a picnic is a very suitable activity for Mother's Day!   Dessert If you want to surprise...

Read more →


Puffed Amaranth cakes

Puffed Amaranth cakes

Ingredientai 1 spoon of melted cocoa butter70 g of dates1 of puffed amaranth1/2 cup of almond butter2 - 3 spoons of cocoa nibs2 spoons dried cranberries pinch of salt For the chocolate topping:70 g of cocoa butter4 spoons of  cocoa powder pinch of salt2 spoons of agave syrup or honey For decoration:Chopped nuts InstructionsUsing a food processor, crush: dates, melted cocoa butter, peanut butter, salt. Blend until smooth. Add the rest of the ingredients to the mixture: puffed amaranth, cocoa nibs and dried cranberries. And mix until well combined.Press the mixture into a baking tin lined with baking paper. chocolate filling Melt the cocoa...

Read more →


Cocoa products

Cocoa products

Kaip atsiranda kakava? Viskas prasideda nuo kakavos medžio vadinamo Theobroma. Šie medžiai auga 20 ° į šiaurę ir į pietus nuo Pusiaujo, todėl šiltas ir drėgnas klimatas šiems augalams yra pati puikiausia terpė auginti vaisius. Kiekvienas medis duoda ovalius vaisius arba ankštis, kurių ilgis siekia apie 15 centimetrų. Kiekvienoje ankštyje yra 30–50 sėklų, ir būtent šias sėklas pasaulis žino kaip kakavos pupeles. Kakavos rūšys Pagrinde yra trys kakavmedžio rūšys: Criollo, Forastero ir Trinitario. Criollo kakava yra laikoma mažiausiai karčia ir labiausiai aromatinga kakavos rūšimi. Criollo kakavos rūšis yra viena iš rečiausių rūšių pasaulyje (vos 5 procentai, lyginant su kitomis kakavos rūšimis),...

Read more →


Blueberry and almond butter cups with cocoa mass

Blueberry and almond butter cups with cocoa mass

Homemade chocolates... What could be better? 10 sweets  Blueberry jam: 1 cup blueberries (frozen or fresh) 2 tablespoons agave syrup or other sweetener 1 tablespoon of orange juice  Almond butter filling: 60 g almond butter  pinch of salt ½ teaspoon cinnamon  1 tbsp agave syrup or other sweetener Chocolate cups:  100 g kakavos masės 1 šaukštas cocoa butter 1 tablespoon agave syrup or other sweetenerń For decoration Blueberries Cocoa nibs For this recipe I used silicone cupcake molds. Melt the cocoa mass, cocoa butter and agave syrup in a steam bath (in a saucepan with a little water and a heatproof...

Read more →


Chocolate banana bread

Chocolate banana bread

Kai namuose turimi bananai ima juoduoti, tenka rinktis: ar pasigaminti naminius ledus (šaldytų bananų ir kakavos masės ledai), ar sujungti juos su kakavos produktais ir gauti nuostabaus skonio šokoladinę bananų duoną. Keletas patarimų, kurie padės jums išsikepti nepamirštamo skonio bananų duoną: Bananai -naudokite prinokusius bananus, nes jie yra saldesni ir minkštesni. Kakavos pupelės - šiame recepte kakavos pupelių traškumas ir sodrumas  puikiai dera su bananais.  Druska - nepamirškite žiupsnelio druskos. Vos pusė šaukštelio, įmaišyto į pyrago tešlą, subalansuoja ir subtiliai išryškina kepinio saldumą, kuris kitu atveju būtų tiesiog nuobodžiai saldus. Maišymas - įsitikinkite, kad nepermaišote tešlos, nes tai gali padaryti...

Read more →