Shipping in Lithuania, Latvia and Estonia
Shipping in Lithuania, Latvia and Estonia
Cart 0

News

Kaip nustebinti mamą?

Kaip nustebinti mamą?

Mamos diena jau visai čia pat! Jei norite, kad ši šventė būtų šiek tiek ypatingesnė nei praėjusiais metais, mes turime jums keletą puikių idėjų.  Mamos diena švenčiama stebuklingu metų laiku, kai oras yra maloniai šiltas, o medžiai ir gėlės žydi! Tad kodėl gi nesurengti pikniko lauke? Šilti pokalbiai, skanūs desertai ir arbata tikrai praskaidrins kiekvienos mamos dieną ir padarys šią šventę dar ypatingesnę.  PlanasGerai apgalvokite, kaip turėtų atrodyti jūsų Mamos šventė. Pasirūpinkite reikalingiausiais daiktais: pledas, taurės, šakutės, indai. Pagalvokite ar šventines vaišes gaminsite patys, o gal dar šiltus kruasanus pirksite iš savo mėgstamos kepyklėlės? VaišėsJei norite nustebinti savo mamą sveiku ir skaniu desertu, siūlome iškepti naminę bananų duoną!   ...

Read more →


Pūstų burnočio sėklų skanukai

Pūstų burnočio sėklų skanukai

Ingredientai 1 v. š. tirpinto kakavos sviesto70 g minkštų datulių, be kauliukų1 puodelio pūsto burnočio sėklų1/2 puodelio riešutų sviesto2 - 3 šaukštai skaldytų kakavos pupelių2 šaukštai džiovintų spanguoliųžiupsnelis druskos Šokolado užpilui:70 g natūralaus kakavos sviesto4 v. š.  kakavos miltelių žiupsnelis druskos2 šaukštai agavų sirupo arba medaus Papuošimui:Smulkintų riešutų InstrukcijaElektriniu smulkintuvu sutrinkite: datules, tirpdytą kakavos sviestą, žemės riešutų sviestą, druską. Trinkite iki vientisos masės. Į masę sudėkite likusius ingredientus: pūstas burnočio sėklas, skaldytas kakavos pupeles ir džiovintas spanguoles. Viską gerai išmaišykite šaukštu ir krėskite masę į kepimo popieriumi išklotą kvadratinę kepimo formą (rankomis arba mentele kruopščiai įspauskite masę). Šokolado užpilui ištirpinkite kakavos sviestą ir maišydami dėkite kakavos miltelius,...

Read more →


Kakavos produktai

Kakavos produktai

Kaip atsiranda kakava? Viskas prasideda nuo kakavos medžio vadinamo Theobroma. Šie medžiai auga 20 ° į šiaurę ir į pietus nuo Pusiaujo, todėl šiltas ir drėgnas klimatas šiems augalams yra pati puikiausia terpė auginti vaisius. Kiekvienas medis duoda ovalius vaisius arba ankštis, kurių ilgis siekia apie 15 centimetrų. Kiekvienoje ankštyje yra 30–50 sėklų, ir būtent šias sėklas pasaulis žino kaip kakavos pupeles. Kakavos rūšys Pagrinde yra trys kakavmedžio rūšys: Criollo, Forastero ir Trinitario. Criollo kakava yra laikoma mažiausiai karčia ir labiausiai aromatinga kakavos rūšimi. Criollo kakavos rūšis yra viena iš rečiausių rūšių pasaulyje (vos 5 procentai, lyginant su kitomis kakavos rūšimis),...

Read more →


Mėlynių ir migdolų sviesto krepšeliai su kakavos mase

Mėlynių ir migdolų sviesto krepšeliai su kakavos mase

Naminiai šokoladiniai saldainiai... Kas gali būti geriau? 10 saldainių  Mėlynių uogienė: 1 puodelis mėlynių (tiks ir šaldytos) 2 šaukštai agavų sirupo ar kito saldiklio 1 valgomasis šaukštas apelsinų sulčių  Migdolų sviesto įdaras: 60 g migdolų sviesto  žiupsnelis druskos ½ šaukštelio cinamono  1 valgomasis šaukštas agavų sirupo ar kito saldiklio Šokoladiniai puodeliai:  100 g kakavos masės 1 šaukštas kakavos sviesto 1 šaukštas agavų sirupo ar kito saldiklio Papuošimui Mėlynės Skaldytos kakavos pupelės Šiam receptui naudojau silikonines keksiukų formeles. Garų vonelėje (į puodą įpylus truputį vandens, ant viršaus dėti karščiui atsparų dubenėlį) ištirpiname kakavos masę, kakavos sviestą ir agavų sirupą.  Į silikonines keksiukų formeles pilame...

Read more →


Šokoladinė bananų duona

Šokoladinė bananų duona

Kai namuose turimi bananai ima juoduoti, tenka rinktis: ar pasigaminti naminius ledus (šaldytų bananų ir kakavos masės ledai), ar sujungti juos su kakavos produktais ir gauti nuostabaus skonio šokoladinę bananų duoną. Keletas patarimų, kurie padės jums išsikepti nepamirštamo skonio bananų duoną: Bananai -naudokite prinokusius bananus, nes jie yra saldesni ir minkštesni. Kakavos pupelės - šiame recepte kakavos pupelių traškumas ir sodrumas  puikiai dera su bananais.  Druska - nepamirškite žiupsnelio druskos. Vos pusė šaukštelio, įmaišyto į pyrago tešlą, subalansuoja ir subtiliai išryškina kepinio saldumą, kuris kitu atveju būtų tiesiog nuobodžiai saldus. Maišymas - įsitikinkite, kad nepermaišote tešlos, nes tai gali padaryti...

Read more →