Šokoladas - NIKARAGVA
Nikaragva stebina savo kontrastais – joje rasite ugnikalnių, atogrąžų miškų, gėlavandenių ryklių, aktyvių ugnikalnių, tripirščių tinginių, senovės Majų/Toltekų palikimo bei daug draugiškų ir šiltų žmonių. Todėl ne veltui kakavos pupelėms augant tokioje kontrastingoje aplinkoje, gaunamas tokio sodraus skonio šokoladas.
Mūsų Nikaragvos pupelės auginamos ūkiuose, kurių susikūrimą 2013 m. parėmė Danijos vyriausybės tarptautinė tvaraus ūkio programa. Kakavos pupeles renka 1000 ūkininkų, o gautos pajamos prisideda prie 5000 Nikaragvos gyventojų gyvenimo gerovės. Nuo 2013 m. šie ūkininkai pasodino virš milijono kakavmedžių ir kitų medžių, taip prisidėdami prie miškingumo atstatymo Nikaragvoje.
- 85 % šokoladas pagamintas nuo pupelės iki plytelės.
- Pasižymi itin stipriu aromatu
- Skonio natos: kakavos, rožių, jazminų, vanilės ir jogurto
- Kakavos pupelių malimo laikas: 36 valandos
- Kakavos pupelių kilmės šalis, rūšis: Nikaragva, Criollo
50g - 1.70 EUR
80g - 2.50 EUR
100g - 3 EUR
Sudedamosios dalys:
Kakavos pupelės
Rudasis cukrus
Kakavos sviestas
Maistinė vertė (100 g) - 2435 kJ/582: riebalai 49,6 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 29,8 g), angliavandeniai 15,0 g (iš kurių cukrų 10,5 g), baltymai 10,0 g, druska 0,03 g.