Perkant virš 40€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Perkant virš 40€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Krepšelis 0

NEKEPTAS BRAŠKIŲ PYRAGAS SU KAKAVOS SVIESTU

Daugumoj sveikuoliškų pyragų receptuose yra naudojamas kokosų aliejus. O jeigu pabandytume šį aliejų pakeisti kakavos sviestu?

Kakavos sviestas puikiai tinka nekeptiems desertams, nes suteikia jiems tvirtumo, kreminės tekstūros bei sodraus šokolado kvapo.

INGREDIENTAI IR GAMINIMO INSTRUKCIJA:

Gamina: vienam 20cm pyragui

Paruošimo laikas: ~ 30 minučių (be atvėsimo laiko).

PAGRINDAS:

  • 2 puodeliai migdolų
  • 2 datulės
  • 1,5 šaukšto kakavos sviesto
  • 2 šaukštų kakavos miltelių
  • žiupsnelio druskos

ĮDARAS

  • 1 puodelis braškių
  • 1,5 puodelio riebaus kokosų pieno 
  • 1/4 puodelio medaus
  • 2 šaukštelių Agaro (augalinės kilmės želatina)
  • 1 šaukštas kakavos sviesto

PAPUOŠIMUI (PASIRINKTINAI)

 

INSTRUKCIJA:

  1. Trintuvo inde sumalkite visus pagrindo ingredientus, kol gausis lipni masė.
  2. Išklokite 20 cm skersmens formą kepimo popieriumi. Pagrindo masę krėskite į kepimo formą, tolygiai paskirstykite, paspauskite ir dėkite į šaldytuvą, kol ruošite pyrago įdarą.
  3. Trintuvo inde sumaišykite braškes iki vientisos masės.
  4. Puode įkaitinkite kokosų pieną ant vidutinės ugnies ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Į puodą su įkaitintu kokosų pienu pilkite braškių tyrę ir likusius įdaro ingredientus.
  6. Nuolat maišant, virkite keletą minučių, kol mišinys sutirštės.
  7. Kai mišinys sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti 10–15 minučių. Tada gautą masę pilkite ant paruošto pagrindo ir palikite visiškai atvėsti šaldytuve (paprastai užtrunka keletą valandų).
  8. Papuoškite. Aš naudojau mėlynes ir braškes. Šiam pyragui puikiai tiks skaldytos kakavos pupelės.

 


Naujesni įrašai