Daugumoj sveikuoliškų pyragų receptuose yra naudojamas kokosų aliejus. O jeigu pabandytume šį aliejų pakeisti kakavos sviestu?
Kakavos sviestas puikiai tinka nekeptiems desertams, nes suteikia jiems tvirtumo, kreminės tekstūros bei sodraus šokolado kvapo.
INGREDIENTAI IR GAMINIMO INSTRUKCIJA:
Gamina: vienam 20cm pyragui
Paruošimo laikas: ~ 30 minučių (be atvėsimo laiko).
PAGRINDAS:
- 2 puodeliai migdolų
- 2 datulės
- 1,5 šaukšto kakavos sviesto
- 2 šaukštų kakavos miltelių
- žiupsnelio druskos
ĮDARAS
- 1 puodelis braškių
- 1,5 puodelio riebaus kokosų pieno
- 1/4 puodelio medaus
- 2 šaukštelių Agaro (augalinės kilmės želatina)
- 1 šaukštas kakavos sviesto
PAPUOŠIMUI (PASIRINKTINAI)
- sauja mėlynių
- sauja braškių
- arba mėgstamų vaisių, uogų ar skaldytų kakavos pupelių
INSTRUKCIJA:
- Trintuvo inde sumalkite visus pagrindo ingredientus, kol gausis lipni masė.
- Išklokite 20 cm skersmens formą kepimo popieriumi. Pagrindo masę krėskite į kepimo formą, tolygiai paskirstykite, paspauskite ir dėkite į šaldytuvą, kol ruošite pyrago įdarą.
- Trintuvo inde sumaišykite braškes iki vientisos masės.
- Puode įkaitinkite kokosų pieną ant vidutinės ugnies ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Į puodą su įkaitintu kokosų pienu pilkite braškių tyrę ir likusius įdaro ingredientus.
- Nuolat maišant, virkite keletą minučių, kol mišinys sutirštės.
- Kai mišinys sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti 10–15 minučių. Tada gautą masę pilkite ant paruošto pagrindo ir palikite visiškai atvėsti šaldytuve (paprastai užtrunka keletą valandų).
- Papuoškite. Aš naudojau mėlynes ir braškes. Šiam pyragui puikiai tiks skaldytos kakavos pupelės.