Perkant virš 60€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Perkant virš 60€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Krepšelis 0

Kakavos receptų kolekcija

Ledai su alyvuogių aliejumi ir skaldytomis kakavos pupelėmis – netikėtas, bet puikus derinys

Ledai su alyvuogių aliejumi ir skaldytomis kakavos pupelėmis – netikėtas, bet puikus derinys

Kartais netikėčiausi ingredientų deriniai tampa geriausiais. Alyvuogių aliejus, skaldytos kakavos pupelės ir ledai – trys paprasti produktai, kurie kartu sukuria visiškai naują skonio patirtį. Švelni, kreminė ledų tekstūra, aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus su vaisiškais ir riešutiniais poskoniais bei traškios skaldytos kakavos pupelės – tai ne tik desertas, bet ir būdas atrasti naujus skonius. 🥄 Alyvuogių aliejus suteikia papildomo švelnumo ir gylio skoniui.🍫 Skaldytos kakavos pupelės prideda traškumo ir natūralaus šokolado kartumo, be jokio cukraus.🧂 Žiupsnelis druskos (jei pridėsi) dar labiau sustiprins šokolado ir alyvuogių aliejaus skonį. Kaip paruošti? Kaušelį mėgstamų ledų dėk į dubenėlį. Užpilk šlakelį aukštos kokybės alyvuogių aliejaus....

Skaityti daugiau →


Kepti abrikosai su skaldytomis kakavos pupelėmis

Kepti abrikosai su skaldytomis kakavos pupelėmis

Galvojate, ką gi įdomaus nuveikti su skaldytomis kakavos pupelėmis? Siūlome išbandyti keptus abrikosus gardintus kakavos pupelėmis. Šis užkandis subtiliai dera su natūraliu kakavos skoniu, švelnia rikota ir gaiviais abrikosais. Ypatingas, įdomus ir abejonių nepaliekantis derinys paprastame recepte! Jums reikės:● 1 šaukšto skaldytų kakavos pupelių● 5 vnt. abrikosų● 1/2 apelsino ● 2 arbatiniai š. cukraus pudros● 50 gr rikotos sūrio● kelios riekelės mėgstamos baltos duonelės● papuošimui: mėtų (nebūtina)Apie kakavą dažnai galvojame kaip apie gėrimą, tačiau būtent čia į sceną įžengiaskaldytos kakavos pupelės, kurios dera prie įvairiausių skonių ir veda link kulinarinių šedevrų. Ar tai būtų saldu, ar rūgštu, ar sūru, šis akcentas gali padėti išreikšti skonio subtilybes. Mums labai patinka...

Skaityti daugiau →


Pavasarinės salotos su skaldytomis kakavos pupelėmis

Pavasarinės salotos su skaldytomis kakavos pupelėmis

Su ilgai lauktu pavasariu ateina ir gaivių salotų sezonas! Kartais ypatingam skoniui sukurti reikia visai nedaug – pakanka vos kelių aukščiausios kokybės produktų.  Puikų skonio balansą čia kuria rukola, kiaušė, ožkų sūris, kepinti graikiniai riešutai ir skaldytos kakavos pupelės, o viską tarpusavyje apjungia  medaus ir garstyčių padažas. Salotų padažo receptas: 50 g medaus 50 g garstyčių 50 g citrinų sulčių 50 g alyvuogių aliejus 0,5 šaukštelio druskos 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų. Gaminame: 1.Dubenėlyje gerai išmaišome medų, garstyčias, citrinų sultis, druską ir pipirus.  2. Pamažu maišydami pilame aliejų. 3. Paragaujame, ar patinka skonis - jeigu norisi sūriau/rūgščiau, įdedame dar druskos ar citrinų...

Skaityti daugiau →


Mėlynių ir migdolų sviesto krepšeliai su kakavos mase

Mėlynių ir migdolų sviesto krepšeliai su kakavos mase

Naminiai šokoladiniai saldainiai... Kas gali būti geriau? 10 saldainių  Mėlynių uogienė: 1 puodelis mėlynių (tiks ir šaldytos) 2 šaukštai agavų sirupo ar kito saldiklio 1 valgomasis šaukštas apelsinų sulčių  Migdolų sviesto įdaras: 60 g migdolų sviesto  žiupsnelis druskos ½ šaukštelio cinamono  1 valgomasis šaukštas agavų sirupo ar kito saldiklio Šokoladiniai puodeliai:  100 g kakavos masės 1 šaukštas kakavos sviesto 1 šaukštas agavų sirupo ar kito saldiklio Papuošimui Mėlynės Skaldytos kakavos pupelės Šiam receptui naudojau silikonines keksiukų formeles. Garų vonelėje (į puodą įpylus truputį vandens, ant viršaus dėti karščiui atsparų dubenėlį) ištirpiname kakavos masę, kakavos sviestą ir agavų sirupą.  Į silikonines keksiukų formeles pilame...

Skaityti daugiau →


Sausainiai su kakavos gabaliukais

Sausainiai su kakavos gabaliukais

Avižiniai dribsniai - sausainių pagrindui suteikia avižų aromatą.Ekologiški kakavos milteliai -  100 % kakava sausainius praturtina šokolado skoniu ir kvapu. Žiupsnelis druskos - sustiprina ir pagerina sausainio skonius.Datulės - sulipina sausainių masę bei suteikia saldumo.Augalinis pienas - padeda ingredientams lengviau "susirišti" ir sukurti lengvai formuojamą tešlą.Kokosų sviestas -  kambario temperatūroje neišlieka skystas, todėl tai puikus įdaras mūsų sausainiams. Šio ingrediento galima rasti nišinėse parduotuvės, bet jį gan paprasta pasigaminti ir namuose. Prireiks tik vieno ingrediento - kokoso drožlių (receptą žr. apačioje).Klevų sirupas - pasaldina įdaro masę.Ekologiškos skaldytos kakavos pupelės - papuošimui ir šokolado aromatui. Gaminame kokosų sviestą: 2 puodelius kokoso drožlių beriame į...

Skaityti daugiau →