Matcha arbata yra aukščiausios kokybės, šešėlyje užauginti japoniškų... >>>
Matcha arbata yra aukščiausios kokybės, šešėlyje užauginti japoniškų žaliosios arbatos Camellia Sinensis lapeliai, sumalti į smulkius miltelius. Yra daugybė Matcha arbatos augintojų, tačiau tikri autentiški Matcha milteliai būdingi tik Japonijai. Nors dėl ilgo ir sudėtingo auginimo bei gamybos proceso, matcha kaina yra kiek didesnė nei kitų žaliųjų arbatų, Matcha vis tiek išlieka populiarumo viršūnėje ir yra vertinama dėl savo naudos sveikatai. Šiais laikais ši žalioji arbata taip išpopuliarėjo, kad net dedama į kepinius ar gėrimus, tokius kaip kaip Matcha latte arbaIce Matcha latte. Paskutiniais metais žmonės masiškai pradėjo domėtis šia arbata bei ieškoti vietų, kur matcha arbatą pirkti.
Matcha žaliosios arbatos nauda
Antioksidantų šaltinis Skatina medžiagų apykaitą Ramina protą ir atpalaiduoja kūną Gerina nuotaiką ir padeda susikaupti Gausu vitamino C, seleno, chromo, cinko ir magnio Mažina cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje
Matcha arbatos receptas Kaip paruosti matcha arbata?
- Matcha arbatos milteliai - Karštas vanduo (70 - 80 laipsnių) - Bambukinė Matcha šluotelė (galite naudoti ir elektirnį plakiklį) - Sietelis (nebūtina) - Dubenėlis - Augalinis pienas bei įvairūs saldikliai pagal skonį.
Kaip gerti ir paruošti Matcha?
SIJOJIMAS
Viena iš gardaus matcha puodelio gaminimo dalių – miltelių sijojimas. Sijojimas užtikrins, kad matcha arbatoje neliks gumuliukų. Į dubenėlį suberiame išsijotos Matcha arbatos miltelius.
VANDENS VIRIMAS
Užverdame vandenį ir jį atvėsiname iki 70 - 80 laipsnių. Į dubenėlį su Matcha arbatos milteliais supilkite 30ml. karšto vandens.
PLAKIMAS
Laikydami arbatos šluotelę tiesiai virš matcha dubenėlio, stipriai plakame, pirmyn ir atgal judėdami pagal M raidę , kol susidarys puta. Jei šluotelės neturite, tai galite naudoti elektrinį plakiklį ar šaukštelį.
PRIEDAI
Matcha arbatą galite mėgautis ir be jokių priedų, o jeigu trūksta skonių, tuomet galite pagardinti mėgstamu saldikliu ar šlakeliu pieno.