Shipping in Lithuania and Latvia!
Shipping in Lithuania and Latvia!
Cart 0

Brownis su kakavos mase, skaldytomis kakavos pupelėmis ir druskos kristalais

Šis brownis su kakavos mase – sodrus, drėgnas ir su intensyviu kakavos skoniu. Skaldytos kakavos pupelės suteikia malonų traškumą, o druskos kristalai paryškina skonius. Pabaigai – šlakelis tyro alyvuogių aliejaus, kuris suteikia netikėtą, bet puikiai derantį akcentą.

kakavos pyragas

Kad skonis būtų tikrai išskirtinis, rekomenduojame naudoti natūralią 100% kakavos masę ir skaldytas kakavos pupeles – jų gali rasti čia.

Ingredientai (8–10 porcijų)

Kaip gaminti?

1. Paruošk kakavos masę

  • Kakavos masę ir sviestą ištirpink vandens garų vonelėje, kol susidarys vientisa masė.

2. Išplak kiaušinius su cukrumi

  • Kiaušinius plak su cukrumi, kol masė taps šviesesnė ir puri.
  • Supilk vanilės ekstraktą.

3. Sumaišyk viską

  • Supilk kakavos ir sviesto mišinį į kiaušinių masę, atsargiai išmaišyk.
  • Suberk miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.

4. Kepk

  • Supilk tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą (apie 20x20 cm).
  • Kepk 170°C įkaitintoje orkaitėje 20–25 min.

5. Papuošimui

  • Kai brownis atvės, apšlakstyk jį tyru alyvuogių aliejumi 
  • Pabarstyk viršų dar šiek tiek skaldytomis kakavos pupelėmis ir druskos kristalais.
kakavos pyragas su skaldytomis kakavos pupelemis

DUK: dažniausiai užduodami klausimai

1. Kuo šis brownis išskirtinis?

Šis receptas nenaudoja įprasto šokolado – vietoje jo naudojama 100% kakavos masė, kuri suteikia natūralų ir sodrų skonį. Be to, skaldytos kakavos pupelės prideda traškumo ir tekstūros.

2. Ar galiu naudoti kitus miltus?

Taip, migdolų miltus galima keisti įprastais kvietiniais.

3. Kiek ilgai išlieka šviežias?

Laikomas sandarioje dėžutėje, jis išlieka skanus 3–4 dienas kambario temperatūroje arba iki savaitės šaldytuve.


Older Post Newer Post