Shipping in Lithuania and Latvia!
Shipping in Lithuania and Latvia!
Cart 0

Kakavos receptų kolekcija

Ledai su alyvuogių aliejumi ir skaldytomis kakavos pupelėmis – netikėtas, bet puikus derinys

Ledai su alyvuogių aliejumi ir skaldytomis kakavos pupelėmis – netikėtas, bet puikus derinys

Kartais netikėčiausi ingredientų deriniai tampa geriausiais. Alyvuogių aliejus, skaldytos kakavos pupelės ir ledai – trys paprasti produktai, kurie kartu sukuria visiškai naują skonio patirtį. Švelni, kreminė ledų tekstūra, aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus su vaisiškais ir riešutiniais poskoniais bei traškios skaldytos kakavos pupelės – tai ne tik desertas, bet ir būdas atrasti naujus skonius. 🥄 Alyvuogių aliejus suteikia papildomo švelnumo ir gylio skoniui.🍫 Skaldytos kakavos pupelės prideda traškumo ir natūralaus šokolado kartumo, be jokio cukraus.🧂 Žiupsnelis druskos (jei pridėsi) dar labiau sustiprins šokolado ir alyvuogių aliejaus skonį. Kaip paruošti? Kaušelį mėgstamų ledų dėk į dubenėlį. Užpilk šlakelį aukštos kokybės alyvuogių aliejaus....

Read more →


Kepti abrikosai su skaldytomis kakavos pupelėmis

Kepti abrikosai su skaldytomis kakavos pupelėmis

Galvojate, ką gi įdomaus nuveikti su skaldytomis kakavos pupelėmis? Siūlome išbandyti keptus abrikosus gardintus kakavos pupelėmis. Šis užkandis subtiliai dera su natūraliu kakavos skoniu, švelnia rikota ir gaiviais abrikosais. Ypatingas, įdomus ir abejonių nepaliekantis derinys paprastame recepte! Jums reikės:● 1 šaukšto skaldytų kakavos pupelių● 5 vnt. abrikosų● 1/2 apelsino ● 2 arbatiniai š. cukraus pudros● 50 gr rikotos sūrio● kelios riekelės mėgstamos baltos duonelės● papuošimui: mėtų (nebūtina)Apie kakavą dažnai galvojame kaip apie gėrimą, tačiau būtent čia į sceną įžengiaskaldytos kakavos pupelės, kurios dera prie įvairiausių skonių ir veda link kulinarinių šedevrų. Ar tai būtų saldu, ar rūgštu, ar sūru, šis akcentas gali padėti išreikšti skonio subtilybes. Mums labai patinka...

Read more →


Spring salads with cocoa nibs

Spring salads with cocoa nibs

With the long-awaited spring comes the refreshing salad season! The combination of arugula, pear, goat cheese and cocoa nibs may sound unusual, but one bite wins over taste buds. Salad Dressing Recipe:50 g honey50 g mustard50 g lemon juice50 g olive oil0.5 teaspoon salt1 pinch ground black pepper.Instructions:Whisk all ingredients together in a small bowl (or shake all ingredients together vigorously in a sealed jar) until completely combined.Salad recipe150 g arugulaPear50 g Goat cheeseA handful of walnutsA pinch or 2 of cocoa nibsInstructions:In a pan toast walnuts and let it cool. Make a bed of greens on a plate.Top with the pears, walnuts,...

Read more →


Blueberry and almond butter cups with cocoa mass

Blueberry and almond butter cups with cocoa mass

Homemade chocolates... What could be better? 10 sweets  Blueberry jam: 1 cup blueberries (frozen or fresh) 2 tablespoons agave syrup or other sweetener 1 tablespoon of orange juice  Almond butter filling: 60 g almond butter  pinch of salt ½ teaspoon cinnamon  1 tbsp agave syrup or other sweetener Chocolate cups:  100 g kakavos masės 1 šaukštas cocoa butter 1 tablespoon agave syrup or other sweetenerń For decoration Blueberries Cocoa nibs For this recipe I used silicone cupcake molds. Melt the cocoa mass, cocoa butter and agave syrup in a steam bath (in a saucepan with a little water and a heatproof...

Read more →


Sausainiai su kakavos gabaliukais

Sausainiai su kakavos gabaliukais

Avižiniai dribsniai - sausainių pagrindui suteikia avižų aromatą.Ekologiški kakavos milteliai -  100 % kakava sausainius praturtina šokolado skoniu ir kvapu. Žiupsnelis druskos - sustiprina ir pagerina sausainio skonius.Datulės - sulipina sausainių masę bei suteikia saldumo.Augalinis pienas - padeda ingredientams lengviau "susirišti" ir sukurti lengvai formuojamą tešlą.Kokosų sviestas -  kambario temperatūroje neišlieka skystas, todėl tai puikus įdaras mūsų sausainiams. Šio ingrediento galima rasti nišinėse parduotuvės, bet jį gan paprasta pasigaminti ir namuose. Prireiks tik vieno ingrediento - kokoso drožlių (receptą žr. apačioje).Klevų sirupas - pasaldina įdaro masę.Ekologiškos skaldytos kakavos pupelės - papuošimui ir šokolado aromatui. Gaminame kokosų sviestą: 2 puodelius kokoso drožlių beriame į...

Read more →