Kakavos gidas
Viskas prasideda nuo kakavos medžio vadinamo Theobroma. Šie medžiai auga 20 ° į šiaurę ir į pietus nuo Pusiaujo, todėl šiltas ir drėgnas klimatas šiems augalams yra pati puikiausia terpė auginti vaisius. Kiekvienas medis duoda ovalius vaisius arba ankštis, kurių ilgis siekia apie 15 centimetrų. Kiekvienoje ankštyje yra 30–50 sėklų, ir būtent šias sėklas pasaulis žino kaip kakavos pupeles.
Kakava kaip ir kava pasižymi įvairiomis skonio natomis. Kakava dažnai išsiskiria ryškiomis šokoladinėmis natomis – nuo saldaus ir vaisinio iki kartaus ir riešutinio, priklausomai nuo tokių veiksnių kaip kakavos pupelių įvairovė, jų kilmė ir naudojami perdirbimo metodai.
Tradiciškai kakavos gėrimas gaminamas iš 100 % kakavos masės, vandens bei mėgstamų prieskonių. Kakava būna tiršta, stipraus šokoladinio kvapo.
1. Pasirinkite norimą kakavos dozę:
Pirmą kartą ragaujantiems kakavos gėrimą patariame pradėti nuo mažesnio kiekio ir tuomet po truputį jį didinti.10 - 15 g. - silpnas kakavos gėrimas, tinka vartoti kasdienai
25 - 35 g. - vidutinio stiprumo kakavos gėrimas
35 - 40 g. - stiprus kakavos gėrimas, tinka ceremonijoms.
2. Ingredientai:
- Kakava
- 70 - 80 C vandens
- Šlakelis augalinio pieno
- Saldiklio / prieskonių (pagal skonį)




Receptai
Kakava su augaliniu pienu
+
40 ml. karšto vandens
+
80 ml augalinio pieno
Sudėkite visu ingredientus į plakiklį ir plakite 1 min. Papildomai galite įdėti mėgstamo saldiklio, kardamono ar čili pipirų.

Ceremoninė kakava
+
150 ml. karšto vandens
+
žiupsnelis kajeno
Sudėkite visu ingredientus į plakiklį ir
Kakava espresso stiliumi
+
60 ml. karšto vandens
+
žiupsnelis kajeno
Sudėkite visu ingredientus į plakiklį ir
Tolimesniems kakavos atradimams:
- Nebijokite ekeperimentuoti ir atrasti naujų skonių. Kakavos gėrimą siūlome pagardinti šiais prieskoniais: cinamonas, kardamonas, imbieras, ciberžolė, vanilė, anyžiai, muskato riešutas.
- Kakavos sviesto gabaliukas sušvelnins kakavos skonį.
- Pabandykite į kakavos gėrimą įdėti riešutų sviesto, liksite maloniai nustebinti ;)