Ritualinė kakava su prieskoniais

Ritualinė kakava su prieskoniais



Ši kakava gaminama puode, naudojant tikrą kakavą ir aromatingus prieskonius. Sodri tekstūra, natūralus kartumas ir švelnus saldumas susijungia į intensyvų, turtingą skonį, kuris maloniai sušildo ir nustebina savo gilumu.

- 25 g kakavos (smulkintos)
- 160 ml vandens
- 90 ml augalinio pieno (avižų, migdolų ar kito)
- 1 šaukštelis datulių sirupo (arba 1,5–2, jei norisi saldžiau) Galima keisti klevų sirupu, medumi ar nerafinuotu cukrumi
- Žiupsnelis cinamono
- Žiupsnelis kardamono
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis kajeno pipirų (nebūtina, bet suteikia šilumos)

Gaminimas

- Smulkiai supjaustyk kakavą ir atidėk ją į šalį.
- Į puodelį įpilk 2/3 vandens ir 1/3 augalinio pieno, tada viską supilk į puodą.
- Į puodą suberk visus prieskonius bei pasirinktą saldiklį. Išmaišyk ir užkaisk ant vidutinės ugnies.
- Kaitink, kol skystis pradės kilti. Tada sumažink kaitrą iki vidutinės.
- Į puodą sudėk kakavą ir maišyk silikonine mentele apie 4–5 minutes, kol visiškai ištirps.
- Norėdamas šilkinės tekstūros, papildomai plak blenderiu 15–20 sek. arba rankine šluotele.

Grįžti į tinklaraštį