Perkant virš 60€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Perkant virš 60€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Krepšelis 0

Japoniška Matcha arbata

Japonija - gilias Matcha arbatos tradicijas puoselėjanti šalis. Šių metų rugsėjo mėnesį mes aplankėme šią nuostabią šalį, iš arti pamatėme Matcha arbatos auginimo ir gaminimo procesą, dalyvavome Matcha arbatos ceremonijose ir susipažinome su Japonijos kultūra.

Kam teko susipažinti su mūsų produktais - puikiai žinote, kad produktų kokybei ir atrinkimui mes skiriame daug laiko ir dėmesio. Mums svarbu žinoti, iš kur atkeliauja produktai, susipažinti su gamybos procesu, išbandyti naujų skonių ir jais pasidalinti su jumis. Dar šių metų vasaros pradžioje gavome pasiūlymą aplankyti savo Matcha arbatos partnerius Japonijoje, nedvejodami nusipirkome bilietus ir jau rugsėjo pabaigoje atvykome į šią nuostabią šalį.

Matcha arbatos ūkis

Matcha arbatos ūkis

Matcha arbatos ūkis Įsikūręs Kakegawa srityje, plačiame upės slėnyje, kurį įrėmina miškais apaugę kalnai, besileidžiantys į švelnias kalvas. Mineralais turtingas dirvožemis bei lietaus vanduo nuo Fudžijamos (Fuji) kalno papėdės sukuria idealias augimo sąlygas, kurios suteikia Matcha arbatai garsų saldumo ir umami balansą. Įdomiai atrodo laukuose įrengti malūnėliai - žiemos mėnesiais jie padidina oro cirkuliaciją prie dirvožemio ir neleidžia susidaryti šalnoms. Ūkio šeimininkai, kaip ir visi Japonai, buvo be galo paslaugūs ir malonūs, papasakojo visą auginimo procesą, pavaišino žaliąja arbata ir išleido su dovanomis, linkėdami dar sugrįžti.

Matcha arbata

Matcha arbatos auginimo subtilybės

Matcha žaliosios arbatos auginimas yra ne tik sudėtingas procesas, bet tuo pačiu ir menas. Norint apsaugoti arbatos skonį, kofeino ir chlorofilo kiekį, arbatos augalai turi augti pavėsyje. Tam, kad arbatos lapeliai būtų apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių, jie uždengiami ryžių šiaudeliais arba bambuko lazdelių kilimėliais. Šis procesas pradedamas 6 savaitės iki matcha arbatos derliaus nuėmimo. Derliaus nuėmimo procesas Japonijoje dažniausiai vyksta gegužės mėnesį. Per šį laiką arbatos lapai kruopščiai nuskinami, kad būtų išlaikyta arbatos kokybė, skonis, aromatas ir šviežumas.
Nuskinti arbatos lapeliai pereina visą gamybos procesą: garinimą, vėsinimą, rūšiavimą ir džiovinimą. Galiausiai arbatos lapeliai sumalami į smulkius miltelius. Šis procesas atliekamas naudojant didžiulius granito akmenis, kurie lėtai sukasi ir trinasi vienas į kitą. Sumalti žaliosios arbatos milteliai yra tai, ką mes vadiname matcha arbata.
Japoniškos matcha žaliosios arbatos auginimo ir gamybos procesas yra ilgas ir sudėtingas procesas, reikalaujantis tikslumo, o praleisti žingsniai gali turėti įtakos skoniui, spalvai, maistinei vertei ir kokybei. Kiekvienas žingsnis yra būtinas norint sukurti visų ieškomą umami skonį ir ryškiai žalią spalvą.

Japonija, jos kultūra, žmonės dar ilgai išliks mūsų atmintyje!

Matcha zalioji arbata

Japonija - šalis, kurioje nuo seno išlaikytos visos Matcha arbatos auginimo subtilybės, tradicijos ir šimtametės žaliosios arbatos gėrimo ceremonijos. Japonijoje pamilome žmones, maistą, bet labiausiai - kultūrą, įskaitant tradicinę japonų arbatos ceremoniją, kuri Japonijoje branginama daugiau nei penkis šimtus metų. Arbatos ceremonija - tai kvietimas sustoti, pažvelgti į save, aplinkinius, į paprastus reiškinius – tą pasaulį, kurį pamirštame apimti kasdienės rutinos. Galiausiai ši ceremonija - tai subtilių detalių ir užuominų žaismas – juk be žodžių kartais galime pasakyti tiek daug, o tyloje galime išgirsti vandens lašų žaismą. Arbatos ceremonija - tai proga atrasti harmoniją su gamta, laiku ir savimi.


Ankstesni įrašai Naujesni įrašai