Perkant virš 40€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Perkant virš 40€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Krepšelis 0

Naujienos

Šaldytų bananų ir kakavos masės ledai

Šaldytų bananų ir kakavos masės ledai

Jei ledai rudenį, tai tik šokoladiniai, o jeigu šokoladiniai, tai tik su Madagaskaro kakavos mase!  Keli patarimai gaminantiems ledus: Kakavos masė - ieškokite aukštos kokybės kakavos masės, nes šis produktas suteiks itin sodrų šokoladinį aromatą ir skonį. Būtent šiam receptui siūlau pabandyti mūsų kakavos masę iš Madagaskaro. Kokosų pienas - naudokite riebų kokosų pieną iš skardinės. Šis pienas yra turtingas, tirštas ir savo konsistencija bei tekstūra panašus į grietinėlę. Skaldytos kakavos pupelės -  sveikesnė alternatyva šokolado pabarstukams.  Jums reikės: 90 g kakavos masės  ¼ riebesnio kokosų pieno (skardinėje) 3 šaldyti bananai 2 datulės  žiupsnelio druskos skaldytų kakavos pupelių Gaminimo eiga: Kakavos masę ir...

Skaityti daugiau →


Sausainiai su kakavos gabaliukais

Sausainiai su kakavos gabaliukais

Avižiniai dribsniai - sausainių pagrindui suteikia avižų aromatą.Ekologiški kakavos milteliai -  100 % kakava sausainius praturtina šokolado skoniu ir kvapu. Žiupsnelis druskos - sustiprina ir pagerina sausainio skonius.Datulės - sulipina sausainių masę bei suteikia saldumo.Augalinis pienas - padeda ingredientams lengviau "susirišti" ir sukurti lengvai formuojamą tešlą.Kokosų sviestas -  kambario temperatūroje neišlieka skystas, todėl tai puikus įdaras mūsų sausainiams. Šio ingrediento galima rasti nišinėse parduotuvės, bet jį gan paprasta pasigaminti ir namuose. Prireiks tik vieno ingrediento - kokoso drožlių (receptą žr. apačioje).Klevų sirupas - pasaldina įdaro masę.Ekologiškos skaldytos kakavos pupelės - papuošimui ir šokolado aromatui. Gaminame kokosų sviestą: 2 puodelius kokoso drožlių beriame į...

Skaityti daugiau →


Salotos su ožkos sūriu ir skaldytomis kakavos pupelėmis

Salotos su ožkos sūriu ir skaldytomis kakavos pupelėmis

Siūlau išbandyti skaldytas kakavos pupeles ne tik desertuose, kepiniuose ar pusryčiams. Skaldytos kakavos pupelės puikiai tinka barstant ant salotų! Tad šiandien noriu pasidalinti vienu savo mėgstamu salotų receptu su skaldytomis kakavos pupelėmis. Šios salotos tiekiamos su gervuogėmis, skaldytomis kakavos pupelėmis ir minkštu ožkos sūriu.  O lengvas padažas gaminamas iš alyvuogių aliejaus, balzamiko  acto ir trupučio garstyčių. Porcijos: 2  Ingredientai:50 g salotų lapų5 didelių mėtų lapelių, smulkiai supjaustytų60 g  prinokusių gervuogių50 g ožkos sūrio 1 v. š. skaldytų kakavos pupeliųPadažui:4 v. š. alyvuogių aliejaus1 v. š. š.balzamiko acto 1 a. r. garstyčiųŽiupsnelio druskos Žiupsnelio juodųjų pipirų Gaminimo eiga:1. Salotų padažas: sumaišyti visus ingredientus2.Sumaišykite salotų lapus su mėtomis. Ant salotų išdėliokite gervuoges, pjaustytą ožkos sūrį...

Skaityti daugiau →


Kakavos sviestas

Kakavos sviestas

Kas yra kakavos sviestas ir kaip jis gaminamas? Kakavos sviestas – augaliniai riebalai gaunami iš kakavmedžio sėklų (kakavos pupelių), esančių kakavos ankštyje. Kakavos ankštis yra didelis, moliūgo formos vaisius; ankšties viduje yra nuo 30 iki 40 kakavos sėklų. Pirmiausia kakavos pupelės yra fermentuojamos, tada džiovinamos saulės atokaitoje. Kiek vėliau kakavos pupelės yra išlukštenamos, smulkinamos (skaldytos kakavos pupelės) ir sumalamos iki vientisos kakavos masės. Galiausiai kakavos masė yra presuojama, filtruojama ir taip atskiriamas kakavos sviestas. Likęs produktas išspaudus kakavos sviestą yra kakavos milteliai. Konsistencija Kakavos sviestas yra yra tvirtos konsistencijos, baltai – gelsvos spalvos, būdingas malonus šokolado kvapas. Kakavos sviesto lydymosi temperatūra...

Skaityti daugiau →


Veganiški „Bounty“ batonėliai

Veganiški „Bounty“ batonėliai

Veganiškam receptui vietoj įprasto pieno naudojau riebų kokosų pieną skardinėje. Receptui reikės tik „riebios“ kokosų pieno dalies (likusią kokosų pieno dalį galite panaudoti "chia" pudingui ar pasigaminti „smoothie“. Šokolado užpilui tradiciškai naudojau kakavos sviestą, nes jis yra tvirtesnis ir ne taip greitai ištirpsta tarp pirštų. Kakavos masė suteikė sodrų šokolado skonį ir kvapą. Galiausiai, norėdama pridėti saldumo, naudojau kokosų cukraus. Kokosų cukrus, dar žinomas kaip kokosų palmių cukrus arba kokosų žiedų cukrus, yra nerafinuotas, todėl išlaikęs visas savo vertingas maistines savybes. Į batonėlių vidų kartu su kokosu drožlėmis įdėjau ekologiškų skaldytų kakavos pupelių. Šiame recepte jos puikiai tiko, nes desertui...

Skaityti daugiau →