Naujienos
Kodėl verta keisti kavą kakava? Rūšinė kakava – sveikesnė alternatyva!

Kava ar kakava? Kurią rinktis kasdieniam energijos šaltiniui? Daugeliui žmonių rytas neįsivaizduojamas be kavos puodelio. Tačiau vis dažniau kalbama apie alternatyvas, kurios ne tik suteikia energijos, bet ir turi papildomų naudų organizmui. Rūšinė kakava tampa vis populiaresne natūralia kavai alternatyva – ji ne tik švelniai stimuliuoja, bet ir palaiko organizmo gerovę. Kuo kakava pranašesnė už kavą? 1. Energijos šaltinis be staigių šuolių Kava veikia greitai – vos išgėrus jaučiamas energijos antplūdis, tačiau jis taip pat greitai atslūgsta. Tai vadinamasis „kofeino šuolis“, po kurio dažnai jaučiamas nuovargis. Kakava suteikia ilgalaikę energiją dėl teobromino – natūralaus stimuliatoriaus, kuris veikia švelniau nei kofeinas...
Brownis su kakavos mase, skaldytomis kakavos pupelėmis ir druskos kristalais

Šis brownis su kakavos mase – sodrus, drėgnas ir su intensyviu kakavos skoniu. Skaldytos kakavos pupelės suteikia malonų traškumą, o druskos kristalai paryškina skonius. Pabaigai – šlakelis tyro alyvuogių aliejaus, kuris suteikia netikėtą, bet puikiai derantį akcentą. Kad skonis būtų tikrai išskirtinis, rekomenduojame naudoti natūralią 100% kakavos masę ir skaldytas kakavos pupeles – jų gali rasti čia. Ingredientai (8–10 porcijų) 100 g kakavos masės 120 g sviesto 150 g kokosų žiedų cukraus 3 kiaušiniai 1 šaukštelis vanilės ekstrakto 80 g migdolų miltų (arba kvietinių, jei mėgsti tradicinį variantą) 1/2 šaukštelio kepimo miltelių saujos skaldytų kakavos pupelių druskos kristalų alyvuogių aliejus Kaip...
Matcha arbatos ceremonija

Japonija - šalis, kurioje nuo seno išlaikytos visos Matcha arbatos auginimo subtilybės, tradicijos ir šimtametės žaliosios arbatos gėrimo ceremonijos. Praėjusį rudenį keliaudami po Japoniją dalyvavome arbatos ceremonijoje Kiote. Tad norime ir su jumis pasidalinti keliais prisiminimais apie šią nepamirštamą patirtį. Kaip vyko tradicinė arbatos ceremonija? Arbatos ceremonija prasidėjo vos tik įžengus į arbatos namelį, kuriame laukė vyriausioji geiša. Po mandagių nusilenkimų, dėkojimų ir grožėjimosi mus supančia aplinka - puodeliu, arbatos kambariu, ikebana, šeimininkė po truputį ėmė ruošti Matcha arbatą. Šeimininkė užkaitusi vandenį jį pasėmė su mediniu kaušeliu (vadinamu “Hishaku”), kadangi ceremonija vyko visiškoje tyloje, galėjome girdėti kiekvieną vandens lašelį. Šeimininkė...
Pyragas " Kalėdinė žvaigždė"

Greitai ir lengvai pagaminamas, o įspūdį palieka ilgai ir tikrai ypatingą. Pyragas "Kalėdinė žvaigždė" susideda vos iš kelių ingredientų, o nuo naminės Nutelos su Madagaskaro kakavos mase kvepia visi namai! Ingredientai- Mielinei tešlai: 7g sausų mielių 1/3 st. šilto vandens (apie +40 C) 40 g ištirpinto sviesto 3/4 st. šilto pieno (apie +40 C) 40 g cukraus 400 g kvietinių miltų 1 kiaušinis žiupsnelis druskos - Šokoladiniam Nutelos kremui: 1/2 puodelio riešutų sviesto. 30 g. Madagaskaro kakavos masės 2 šaukštai kokosų žiedų cukraus ar kito mėgstamo saldiklio Gaminimas: Į šiltą vandenį, suberkite mieles, išmaišykite. Palikite pastovėti apie 10 min., kol mielės...
Japoniška Matcha arbata

Japonija - gilias Matcha arbatos tradicijas puoselėjanti šalis. Šių metų rugsėjo mėnesį mes aplankėme šią nuostabią šalį, iš arti pamatėme Matcha arbatos auginimo ir gaminimo procesą, dalyvavome Matcha arbatos ceremonijose ir susipažinome su Japonijos kultūra. Kam teko susipažinti su mūsų produktais - puikiai žinote, kad produktų kokybei ir atrinkimui mes skiriame daug laiko ir dėmesio. Mums svarbu žinoti, iš kur atkeliauja produktai, susipažinti su gamybos procesu, išbandyti naujų skonių ir jais pasidalinti su jumis. Dar šių metų vasaros pradžioje gavome pasiūlymą aplankyti savo Matcha arbatos partnerius Japonijoje, nedvejodami nusipirkome bilietus ir jau rugsėjo pabaigoje atvykome į šią nuostabią šalį. Matcha...