Naujienos
Kepti abrikosai su skaldytomis kakavos pupelėmis
Galvojate, ką gi įdomaus nuveikti su skaldytomis kakavos pupelėmis? Siūlome išbandyti keptus abrikosus gardintus kakavos pupelėmis. Šis užkandis subtiliai dera su natūraliu kakavos skoniu, švelnia rikota ir gaiviais abrikosais. Ypatingas, įdomus ir abejonių nepaliekantis derinys paprastame recepte! Jums reikės:● 1 šaukšto skaldytų kakavos pupelių● 5 vnt. abrikosų● 1/2 apelsino ● 2 arbatiniai š. cukraus pudros● 50 gr rikotos sūrio● kelios riekelės mėgstamos baltos duonelės● papuošimui: mėtų (nebūtina)Apie kakavą dažnai galvojame kaip apie gėrimą, tačiau būtent čia į sceną įžengiaskaldytos kakavos pupelės, kurios dera prie įvairiausių skonių ir veda link kulinarinių šedevrų. Ar tai būtų saldu, ar rūgštu, ar sūru, šis akcentas gali padėti išreikšti skonio subtilybes. Mums labai patinka...
Matcha arbatos ceremonija
Japonija - šalis, kurioje nuo seno išlaikytos visos Matcha arbatos auginimo subtilybės, tradicijos ir šimtametės žaliosios arbatos gėrimo ceremonijos. Praėjusį rudenį keliaudami po Japoniją dalyvavome arbatos ceremonijoje Kiote. Tad norime ir su jumis pasidalinti keliais prisiminimais apie šią nepamirštamą patirtį. Kaip vyko tradicinė arbatos ceremonija? Arbatos ceremonija prasidėjo vos tik įžengus į arbatos namelį, kuriame laukė vyriausioji geiša. Po mandagių nusilenkimų, dėkojimų ir grožėjimosi mus supančia aplinka - puodeliu, arbatos kambariu, ikebana, šeimininkė po truputį ėmė ruošti Matcha arbatą. Šeimininkė užkaitusi vandenį jį pasėmė su mediniu kaušeliu (vadinamu “Hishaku”), kadangi ceremonija vyko visiškoje tyloje, galėjome girdėti kiekvieną vandens lašelį. Šeimininkė...
Pyragas " Kalėdinė žvaigždė"
Greitai ir lengvai pagaminamas, o įspūdį palieka ilgai ir tikrai ypatingą. Pyragas "Kalėdinė žvaigždė" susideda vos iš kelių ingredientų, o nuo naminės Nutelos su Madagaskaro kakavos mase kvepia visi namai! Ingredientai- Mielinei tešlai: 7g sausų mielių 1/3 st. šilto vandens (apie +40 C) 40 g ištirpinto sviesto 3/4 st. šilto pieno (apie +40 C) 40 g cukraus 400 g kvietinių miltų 1 kiaušinis žiupsnelis druskos - Šokoladiniam Nutelos kremui: 1/2 puodelio riešutų sviesto. 30 g. Madagaskaro kakavos masės 2 šaukštai kokosų žiedų cukraus ar kito mėgstamo saldiklio Gaminimas: Į šiltą vandenį, suberkite mieles, išmaišykite. Palikite pastovėti apie 10 min., kol mielės...
Japoniška Matcha arbata
Japonija - gilias Matcha arbatos tradicijas puoselėjanti šalis. Šių metų rugsėjo mėnesį mes aplankėme šią nuostabią šalį, iš arti pamatėme Matcha arbatos auginimo ir gaminimo procesą, dalyvavome Matcha arbatos ceremonijose ir susipažinome su Japonijos kultūra. Kam teko susipažinti su mūsų produktais - puikiai žinote, kad produktų kokybei ir atrinkimui mes skiriame daug laiko ir dėmesio. Mums svarbu žinoti, iš kur atkeliauja produktai, susipažinti su gamybos procesu, išbandyti naujų skonių ir jais pasidalinti su jumis. Dar šių metų vasaros pradžioje gavome pasiūlymą aplankyti savo Matcha arbatos partnerius Japonijoje, nedvejodami nusipirkome bilietus ir jau rugsėjo pabaigoje atvykome į šią nuostabią šalį. Matcha...
Pavasarinės salotos su skaldytomis kakavos pupelėmis
Su ilgai lauktu pavasariu ateina ir gaivių salotų sezonas! Kartais ypatingam skoniui sukurti reikia visai nedaug – pakanka vos kelių aukščiausios kokybės produktų. Puikų skonio balansą čia kuria rukola, kiaušė, ožkų sūris, kepinti graikiniai riešutai ir skaldytos kakavos pupelės, o viską tarpusavyje apjungia medaus ir garstyčių padažas. Salotų padažo receptas: 50 g medaus 50 g garstyčių 50 g citrinų sulčių 50 g alyvuogių aliejus 0,5 šaukštelio druskos 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų. Gaminame: 1.Dubenėlyje gerai išmaišome medų, garstyčias, citrinų sultis, druską ir pipirus. 2. Pamažu maišydami pilame aliejų. 3. Paragaujame, ar patinka skonis - jeigu norisi sūriau/rūgščiau, įdedame dar druskos ar citrinų...