Perkant virš 60€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Perkant virš 60€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Krepšelis 0

Naujienos

Matcha arbatos ceremonija

Matcha arbatos ceremonija

Japonija - šalis, kurioje nuo seno išlaikytos visos Matcha arbatos auginimo subtilybės, tradicijos ir šimtametės žaliosios arbatos gėrimo ceremonijos.  Praėjusį rudenį keliaudami po Japoniją dalyvavome arbatos ceremonijoje Kiote. Tad norime ir su jumis pasidalinti keliais prisiminimais apie šią nepamirštamą patirtį. Kaip vyko tradicinė arbatos ceremonija?  Arbatos ceremonija prasidėjo vos tik įžengus į arbatos namelį, kuriame laukė vyriausioji geiša. Po mandagių nusilenkimų, dėkojimų ir grožėjimosi mus supančia aplinka - puodeliu, arbatos kambariu, ikebana, šeimininkė po truputį  ėmė ruošti Matcha arbatą.  Šeimininkė užkaitusi vandenį jį pasėmė su mediniu kaušeliu (vadinamu “Hishaku”), kadangi ceremonija vyko visiškoje tyloje, galėjome girdėti kiekvieną vandens lašelį. Šeimininkė...

Skaityti daugiau →


Pyragas " Kalėdinė žvaigždė"

Pyragas " Kalėdinė žvaigždė"

Greitai ir lengvai pagaminamas, o įspūdį palieka ilgai ir tikrai ypatingą. Pyragas "Kalėdinė žvaigždė" susideda vos iš kelių ingredientų, o nuo naminės Nutelos su Madagaskaro kakavos mase kvepia visi namai! Ingredientai- Mielinei tešlai: 7g sausų mielių  1/3 st. šilto vandens (apie +40 C)  40 g ištirpinto sviesto  3/4 st. šilto pieno (apie +40 C)  40 g cukraus  400 g kvietinių miltų  1 kiaušinis  žiupsnelis druskos - Šokoladiniam Nutelos kremui: 1/2 puodelio riešutų sviesto. 30 g. Madagaskaro kakavos masės  2 šaukštai kokosų žiedų cukraus ar kito mėgstamo saldiklio Gaminimas: Į šiltą vandenį, suberkite mieles, išmaišykite. Palikite pastovėti apie 10 min., kol mielės...

Skaityti daugiau →


Japoniška Matcha arbata

Japoniška Matcha arbata

Japonija - gilias Matcha arbatos tradicijas puoselėjanti šalis. Šių metų rugsėjo mėnesį mes aplankėme šią nuostabią šalį, iš arti pamatėme Matcha arbatos auginimo ir gaminimo procesą, dalyvavome Matcha arbatos ceremonijose ir susipažinome su Japonijos kultūra. Kam teko susipažinti su mūsų produktais - puikiai žinote, kad produktų kokybei ir atrinkimui mes skiriame daug laiko ir dėmesio. Mums svarbu žinoti, iš kur atkeliauja produktai, susipažinti su gamybos procesu, išbandyti naujų skonių ir jais pasidalinti su jumis. Dar šių metų vasaros pradžioje gavome pasiūlymą aplankyti savo Matcha arbatos partnerius Japonijoje, nedvejodami nusipirkome bilietus ir jau rugsėjo pabaigoje atvykome į šią nuostabią šalį. Matcha...

Skaityti daugiau →


Pavasarinės salotos su skaldytomis kakavos pupelėmis

Pavasarinės salotos su skaldytomis kakavos pupelėmis

Su ilgai lauktu pavasariu ateina ir gaivių salotų sezonas! Kartais ypatingam skoniui sukurti reikia visai nedaug – pakanka vos kelių aukščiausios kokybės produktų.  Puikų skonio balansą čia kuria rukola, kiaušė, ožkų sūris, kepinti graikiniai riešutai ir skaldytos kakavos pupelės, o viską tarpusavyje apjungia  medaus ir garstyčių padažas. Salotų padažo receptas: 50 g medaus 50 g garstyčių 50 g citrinų sulčių 50 g alyvuogių aliejus 0,5 šaukštelio druskos 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų. Gaminame: 1.Dubenėlyje gerai išmaišome medų, garstyčias, citrinų sultis, druską ir pipirus.  2. Pamažu maišydami pilame aliejų. 3. Paragaujame, ar patinka skonis - jeigu norisi sūriau/rūgščiau, įdedame dar druskos ar citrinų...

Skaityti daugiau →


Desertas iš Peru kakavos masė - Vyno ir desertų derinių čempionas!

Desertas iš Peru kakavos masė - Vyno ir desertų derinių čempionas!

Prieš porą mėnesių vyko vyno ir desertų derinimo čempionatas, kuriame pirmą vietą laimėjo "Dine" šefų kurtas desertas, pagamintas naudojant mūsų ekologišką kakavos masę iš Peru. Pagaliau ir mums pavyko paragauti šio nuostabaus šokoladinio deserto, tad norime pasidalinti naujausiais įspūdžiais ir mes! Šokolado ir grikių desertas pasižymi skonio ir aromato žaismu, kurį sukuria Peru kakava, turinti vaisių ir gėlių skonio natų. Desertas derintas kartu su Madeiros vynu "Barbeito Malvasia Reserva 10 Years“ puikiai atskleidė vienas kito skonius. Kaip patys "Dine" darbuotojai minėjo, labai sunku atrasti vyno ir deserto derinį, nes dažnu atveju vynas arba desertas gali nustelbti vienas kitą. Tačiau "Dine" restorano šefams...

Skaityti daugiau →