Perkant virš 50€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Perkant virš 50€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Krepšelis 0

Naujienos

Mėlynių ir migdolų sviesto krepšeliai su kakavos mase

Mėlynių ir migdolų sviesto krepšeliai su kakavos mase

Naminiai šokoladiniai saldainiai... Kas gali būti geriau? 10 saldainių  Mėlynių uogienė: 1 puodelis mėlynių (tiks ir šaldytos) 2 šaukštai agavų sirupo ar kito saldiklio 1 valgomasis šaukštas apelsinų sulčių  Migdolų sviesto įdaras: 60 g migdolų sviesto  žiupsnelis druskos ½ šaukštelio cinamono  1 valgomasis šaukštas agavų sirupo ar kito saldiklio Šokoladiniai puodeliai:  100 g kakavos masės 1 šaukštas kakavos sviesto 1 šaukštas agavų sirupo ar kito saldiklio Papuošimui Mėlynės Skaldytos kakavos pupelės Šiam receptui naudojau silikonines keksiukų formeles. Garų vonelėje (į puodą įpylus truputį vandens, ant viršaus dėti karščiui atsparų dubenėlį) ištirpiname kakavos masę, kakavos sviestą ir agavų sirupą.  Į silikonines keksiukų formeles pilame...

Skaityti daugiau →


Šokoladinė bananų duona

Šokoladinė bananų duona

Kai namuose turimi bananai ima juoduoti, tenka rinktis: ar pasigaminti naminius ledus (šaldytų bananų ir kakavos masės ledai), ar sujungti juos su kakavos produktais ir gauti nuostabaus skonio šokoladinę bananų duoną. Keletas patarimų, kurie padės jums išsikepti nepamirštamo skonio bananų duoną: Bananai -naudokite prinokusius bananus, nes jie yra saldesni ir minkštesni. Kakavos pupelės - šiame recepte kakavos pupelių traškumas ir sodrumas  puikiai dera su bananais.  Druska - nepamirškite žiupsnelio druskos. Vos pusė šaukštelio, įmaišyto į pyrago tešlą, subalansuoja ir subtiliai išryškina kepinio saldumą, kuris kitu atveju būtų tiesiog nuobodžiai saldus. Maišymas - įsitikinkite, kad nepermaišote tešlos, nes tai gali padaryti...

Skaityti daugiau →


Šaldytų bananų ir kakavos masės ledai

Šaldytų bananų ir kakavos masės ledai

Jei ledai rudenį, tai tik šokoladiniai, o jeigu šokoladiniai, tai tik su Madagaskaro kakavos mase!  Keli patarimai gaminantiems ledus: Kakavos masė - ieškokite aukštos kokybės kakavos masės, nes šis produktas suteiks itin sodrų šokoladinį aromatą ir skonį. Būtent šiam receptui siūlau pabandyti mūsų kakavos masę iš Madagaskaro. Kokosų pienas - naudokite riebų kokosų pieną iš skardinės. Šis pienas yra turtingas, tirštas ir savo konsistencija bei tekstūra panašus į grietinėlę. Skaldytos kakavos pupelės -  sveikesnė alternatyva šokolado pabarstukams.  Jums reikės: 90 g kakavos masės  ¼ riebesnio kokosų pieno (skardinėje) 3 šaldyti bananai 2 datulės  žiupsnelio druskos skaldytų kakavos pupelių Gaminimo eiga: Kakavos masę ir...

Skaityti daugiau →


Sausainiai su kakavos gabaliukais

Sausainiai su kakavos gabaliukais

Avižiniai dribsniai - sausainių pagrindui suteikia avižų aromatą.Ekologiški kakavos milteliai -  100 % kakava sausainius praturtina šokolado skoniu ir kvapu. Žiupsnelis druskos - sustiprina ir pagerina sausainio skonius.Datulės - sulipina sausainių masę bei suteikia saldumo.Augalinis pienas - padeda ingredientams lengviau "susirišti" ir sukurti lengvai formuojamą tešlą.Kokosų sviestas -  kambario temperatūroje neišlieka skystas, todėl tai puikus įdaras mūsų sausainiams. Šio ingrediento galima rasti nišinėse parduotuvės, bet jį gan paprasta pasigaminti ir namuose. Prireiks tik vieno ingrediento - kokoso drožlių (receptą žr. apačioje).Klevų sirupas - pasaldina įdaro masę.Ekologiškos skaldytos kakavos pupelės - papuošimui ir šokolado aromatui. Gaminame kokosų sviestą: 2 puodelius kokoso drožlių beriame į...

Skaityti daugiau →


Salotos su ožkos sūriu ir skaldytomis kakavos pupelėmis

Salotos su ožkos sūriu ir skaldytomis kakavos pupelėmis

Siūlau išbandyti skaldytas kakavos pupeles ne tik desertuose, kepiniuose ar pusryčiams. Skaldytos kakavos pupelės puikiai tinka barstant ant salotų! Tad šiandien noriu pasidalinti vienu savo mėgstamu salotų receptu su skaldytomis kakavos pupelėmis. Šios salotos tiekiamos su gervuogėmis, skaldytomis kakavos pupelėmis ir minkštu ožkos sūriu.  O lengvas padažas gaminamas iš alyvuogių aliejaus, balzamiko  acto ir trupučio garstyčių. Porcijos: 2  Ingredientai:50 g salotų lapų5 didelių mėtų lapelių, smulkiai supjaustytų60 g  prinokusių gervuogių50 g ožkos sūrio 1 v. š. skaldytų kakavos pupeliųPadažui:4 v. š. alyvuogių aliejaus1 v. š. š.balzamiko acto 1 a. r. garstyčiųŽiupsnelio druskos Žiupsnelio juodųjų pipirų Gaminimo eiga:1. Salotų padažas: sumaišyti visus ingredientus2.Sumaišykite salotų lapus su mėtomis. Ant salotų išdėliokite gervuoges, pjaustytą ožkos sūrį...

Skaityti daugiau →