Naujienos
Matcha arbatos ceremonija
Japonija - šalis, kurioje nuo seno išlaikytos visos Matcha arbatos auginimo subtilybės, tradicijos ir šimtametės žaliosios arbatos gėrimo ceremonijos. Praėjusį rudenį keliaudami po Japoniją dalyvavome arbatos ceremonijoje Kiote. Tad norime ir su jumis pasidalinti keliais prisiminimais apie šią nepamirštamą patirtį. Kaip vyko tradicinė arbatos ceremonija? Arbatos ceremonija prasidėjo vos tik įžengus į arbatos namelį, kuriame laukė vyriausioji geiša. Po mandagių nusilenkimų, dėkojimų ir grožėjimosi mus supančia aplinka - puodeliu, arbatos kambariu, ikebana, šeimininkė po truputį ėmė ruošti Matcha arbatą. Šeimininkė užkaitusi vandenį jį pasėmė su mediniu kaušeliu (vadinamu “Hishaku”), kadangi ceremonija vyko visiškoje tyloje, galėjome girdėti kiekvieną vandens lašelį. Šeimininkė...
Pyragas " Kalėdinė žvaigždė"
Greitai ir lengvai pagaminamas, o įspūdį palieka ilgai ir tikrai ypatingą. Pyragas "Kalėdinė žvaigždė" susideda vos iš kelių ingredientų, o nuo naminės Nutelos su Madagaskaro kakavos mase kvepia visi namai! Ingredientai- Mielinei tešlai: 7g sausų mielių 1/3 st. šilto vandens (apie +40 C) 40 g ištirpinto sviesto 3/4 st. šilto pieno (apie +40 C) 40 g cukraus 400 g kvietinių miltų 1 kiaušinis žiupsnelis druskos - Šokoladiniam Nutelos kremui: 1/2 puodelio riešutų sviesto. 30 g. Madagaskaro kakavos masės 2 šaukštai kokosų žiedų cukraus ar kito mėgstamo saldiklio Gaminimas: Į šiltą vandenį, suberkite mieles, išmaišykite. Palikite pastovėti apie 10 min., kol mielės...
Japoniška Matcha arbata
Japonija - gilias Matcha arbatos tradicijas puoselėjanti šalis. Šių metų rugsėjo mėnesį mes aplankėme šią nuostabią šalį, iš arti pamatėme Matcha arbatos auginimo ir gaminimo procesą, dalyvavome Matcha arbatos ceremonijose ir susipažinome su Japonijos kultūra. Kam teko susipažinti su mūsų produktais - puikiai žinote, kad produktų kokybei ir atrinkimui mes skiriame daug laiko ir dėmesio. Mums svarbu žinoti, iš kur atkeliauja produktai, susipažinti su gamybos procesu, išbandyti naujų skonių ir jais pasidalinti su jumis. Dar šių metų vasaros pradžioje gavome pasiūlymą aplankyti savo Matcha arbatos partnerius Japonijoje, nedvejodami nusipirkome bilietus ir jau rugsėjo pabaigoje atvykome į šią nuostabią šalį. Matcha...
Desertas iš Peru kakavos masė - Vyno ir desertų derinių čempionas!
Prieš porą mėnesių vyko vyno ir desertų derinimo čempionatas, kuriame pirmą vietą laimėjo "Dine" šefų kurtas desertas, pagamintas naudojant mūsų ekologišką kakavos masę iš Peru. Pagaliau ir mums pavyko paragauti šio nuostabaus šokoladinio deserto, tad norime pasidalinti naujausiais įspūdžiais ir mes! Šokolado ir grikių desertas pasižymi skonio ir aromato žaismu, kurį sukuria Peru kakava, turinti vaisių ir gėlių skonio natų. Desertas derintas kartu su Madeiros vynu "Barbeito Malvasia Reserva 10 Years“ puikiai atskleidė vienas kito skonius. Kaip patys "Dine" darbuotojai minėjo, labai sunku atrasti vyno ir deserto derinį, nes dažnu atveju vynas arba desertas gali nustelbti vienas kitą. Tačiau "Dine" restorano šefams...
Kalėdiniai pusryčiai
Ruošiantis šventėms ir taip pakanka streso bei skubėjimo, tad siūlome Kalėdų rytą pasimėgauti lėtais pusryčiais. Pasipuoškite stalą, pasimėgaukite skania kakava, rytiniais blynais bei vienas kito draugija. Blynų receptas 250 ml natūralaus jogurto 1 bananas 1 kiaušinis 2 šaukštai aliejaus 1 stiklinė miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek medaus ar klevų sirupo papuošimui: skaldytos kakavos pupelės, šviežios uogos. Gaminame Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Į blenderio indą sudėkite bananą, kiaušinį, jogurtą, medų ir kokosų aliejų. Suplakite. Tada suberkite sausus ingredientus ir dar plakite, kol masė bus vienalytė ir glotni. Palikite pabrinkti 30 minučių (svarbu!). Keptuvėje įkaitinkite šaukštelį aliejaus ir suformuokite blynelius iš maždaug 2...