Perkant virš 60€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Perkant virš 60€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Krepšelis 0

DUK

Prekių įsigijimas

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

VILNIUJE prekes galite atsiimti NEMOKAMAI!
Adresas: Manufaktūrų g. 16, Vilnius
Parašykite kokias prekes norėsite užsisakyti: emilija@puravida.lt
Kai užsakymas bus paruoštas atsiimti, būsite informuoti el. paštu.

Taip, siunčiame į užsienį! Susisiekite su mumis el. paštu emilija@puravida.lt ir mes paskaičiuosime kainą bei pristatymo terminą.

Dirbame su įvairiais partneriais - kepyklomis, konditerijomis, sveikų produktų parduotuvėmis, kosmetikos gamintojais ir galime pasiūlyti savo produkcijos dideliais kiekiais mažesnėmis kainomis. Dėl išsamesnės informacijos kreipkitės į: aivaras@puravida.lt +370 672 06 707

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Viskas apie kakavą

Pirmą kartą ragaujantiems kakavos gėrimą patariame pradėti nuo mažesnio kiekio ir tuomet po truputį jį didinti.
10 - 15 g. - silpnas kakavos gėrimas, tinka vartoti kasdienai
25 - 35 g. - vidutinio stiprumo kakavos gėrimas
35 - 40 g. - stiprus kakavos gėrimas, tinka kakavos ceremonijoms.

Kakava yra neabejotinai vienas iš daugiausiai maistinių medžiagų turinčių augalinių produktų žemėje. Kakavoje yra daug svarbių mineralų, tokių kaip: geležis, cinkas, magnis, chromas, kalcis ir kitų mikroelementų. Kakavoje gausu antioksidantų ir nuotaiką gerinančių junginių, kurie palaiko jūsų sveikatą ir gerovę.

Taip, kakava yra puiki alternatyva kavai ir mes sulaukiame daug teigiamų atsiliepimų iš žmonių, kurie kavą pakeitė kakavą. Kakavoje esantis teobrominas yra švelnesnis stimuliatorius, kuris veikia ilgiau nei kofeinas. Tai suteikia švelnesnį ir ilgiau išliekantį dėmesį ir energiją. Teobrominas veikia širdies ir kraujagyslių sistemą ir padidina kraujotaką visame kūne ir smegenyse. 

40gr kakavos masėje yra apie 1 puodelį kofeino esančio kavoje.

Ceremoninė kakava yra tirštas šokoladinis gėrimas. Ši ritualinė kakava padeda atpalaiduoti kūną ir atverti širdį! Daugiau apie ceremoninę kakavą skaitykite čia.

Kiekviena kakava turi savitą skonio profilį, kuris priklauso nuo regiono, ūkininkavimo subtilybių bei augalo rūšies. Jei norite klasikinio šokolado skonio ir kvapo kakavos, siūlome išbandyti Madagaskaro masę, o jei norite vaisiškesnio skonio - Peru ceremoninė kakava yra būtent jums. Ekvadoro kakavos masė tinka mėgstantiems ryškius skonius (prieskoniai, medžio žievė), Peru San Martin - labai švelni kakava, kvepianti cinamonu.

- Susmulkinti 10 - 20 g. kakavos masės
- Užvirti vandenį ir suberti smulkintą kakavos masę
- Maišykite ranka arba elektriniu prietaisu, kol kakavos masė ištirps
- Jei kakavos gėrimui trūksta saldumo galima pagardinti pienu ar saldikliu

Kakava yra neabejotinai vienas iš daugiausiai maistinių medžiagų turinčių augalinių produktų žemėje. Kakavoje yra daug svarbių mineralų, tokių kaip: geležis, cinkas, magnis, chromas, kalcis ir kitų mikroelementų. Kakavoje gausu antioksidantų ir nuotaiką gerinančių junginių, kurie palaiko jūsų sveikatą ir gerovę.

Kakavos ceremonija yra ritualas, kurio metu geriamas 100% kakavos gėrimas. Kakavos ceremonija padeda užmegzti ryšį su savo vidiniu „aš“, išlaisvinti emocines kliūtis ir ugdyti vidinės ramybės jausmą. Kai kuriose ceremonijose žmonės sustoja ratu, geria kakavą ir kartu medituoja. Kitos ceremonijos gali būti aktyvesnės – jų metu gali būti šokama, atliekami kvėpavimo pratimai ir kiti ritualai, skirti atsipalaiduoti. Ceremonijos tikslas – sukurti saugią ir sakralią erdvę dalyviams tyrinėti savo emocijas ir atverti širdį.

Matcha arbata

Yra daugybė būdų, kaip paruošti Matcha arbatą. Galite gaminti tradicinę Matcha arbatą, galite dėti įvairių priedų ar pasigamint matcha latte.
Svarbiausi žingsniai:

SIJOJIMAS
Viena iš gardaus matcha puodelio gaminimo dalių – miltelių sijojimas. Sijojimas užtikrins, kad matcha arbatoje neliks gumuliukų. Į dubenėlį suberiame išsijotus Matcha arbatos miltelius.

VANDENS VIRIMAS
Užverdame vandenį ir jį atvėsiname iki 70 - 80 laipsnių. Į dubenėlį su Matcha arbatos milteliais supilkite 30ml. karšto vandens.

PLAKIMAS
Laikydami arbatos šluotelę tiesiai virš matcha dubenėlio, stipriai plakame, pirmyn ir atgal judėdami pagal M raidę , kol susidarys puta.

Galite pagardinti augaliniu pienu bei mėgstamu saldikliu.

Vienai porcijai patariame naudoti 1 g matcha arbatos miltelių, t.y. 1 nubrauktas arbatinis šaukštelis. Pradedantiesiems rekomenduojame pradėti nuo šiek tiek mažesnio kiekio ir po truputį galite didinti dozę.

Ši šalis taiko griežtus ūkininkavimo standartus ir taisykles, kurios apsaugo arbatos miltelių vientisumą ir kokybę. Dirvožemis yra nuolat tiriamas, ar jame nėra sunkiųjų metalų ir kitų teršalų, kurie gali pakeisti žaliosios arbatos skonį. 

Taip, visose arbatose natūraliai yra kofeino. Viename puodelyje (1/2 šaukštelio) matcha yra 25–35 mg kofeino, palyginti su 100–200 mg kofeino viename puodelyje kavos.

Matcha yra žaliosios arbatos rūšis, kuri gali turėti daug naudos sveikatai. Kai kurie matcha arbatos pranašumai yra šie:

Gausu antioksidantų: Matcha arbatoje gausu antioksidantų, kurie gali sumažinti širdies ligų ir vėžio riziką.

Suteikia daugiau energijos: Matcha sudėtyje yra kofeino, kuris gali padėti pagerinti protinį darbą bei susikaupimą.

Mažina cholesterolio kiekį: Kai kurie tyrimai parodė, kad žalioji arbata, įskaitant matcha, gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį.

Kakavos produktai

Skaldytos kakavos pupelės turi stiprų šokoladinį skonį. Jose nėra pridėtinio cukraus, todėl jų skonis gana stiprus ir kartus. Kakavos gabalėliai dažnai valgomi su kažkuo šiek tiek saldesniu, pavyzdžiui, šviežiais vaisiais. Daugiau receptų rasite čia.

Natūralus kakavos sviestas turi labai stiprų, sodrų šokoladinį aromatą.Dauguma šokolado gamintojų mėgsta šį variantą, nes dėl to jų šokoladas natūraliai kvepia. Dezodoruotas kakavos sviestas yra toks pat kaip ir natūralus, išskyrus tai, kad didžioji dalis jo aromato pašalinama. 

Kakavos sviestas yra labai sveikas žmogaus organizmui, jei vartojamas saikingai. Jis priskiriamas prie širdžiai naudingų riebalų, nes jame gausu mononesočiųjų ir polinesočiųjų riebalų. Sveikieji riebalai ne tik palaiko smegenų veiklą, bet ir gerina nuotaiką, gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Tai taip pat geras magnio, geležies ir vitamino E šaltinis. Be to, kakavos svieste gausu antioksidantų. Antioksidantai padeda mažinti uždegimus organizme ir palaiko imuninę sistemą. Kakavos sviestas padeda nuo kosulio ir malšina pirmuosius peršalimo simptomus!

Pagrinde yra trys kakavmedžio rūšys: Criollo, Forastero ir Trinitario. Criollo kakava yra laikoma mažiausiai karčia ir labiausiai aromatinga kakavos rūšimi. Criollo kakavos rūšis yra viena iš rečiausių rūšių pasaulyje (vos 5 procentai, lyginant su kitomis kakavos rūšimis), tačiau labai jautri augalų ligoms. Forastero kakavos rūšies medžiai yra atspariausi ligoms bei gamtos užgaidoms, todėl jų pupelės yra pigiausios ir plačiausiai naudojamos šokolado gamybai. Trinitario kakavos rūšis yra tarpinis variantas tarp anksčiau minėtų dviejų rūšių.

 

Kakava yra neabejotinai vienas iš daugiausiai maistinių medžiagų turinčių augalinių produktų žemėje. Kakavoje yra daug svarbių mineralų, tokių kaip: geležis, cinkas, magnis, chromas, kalcis ir kitų mikroelementų. Kakavoje gausu antioksidantų ir nuotaiką gerinančių junginių, kurie palaiko jūsų sveikatą ir gerovę.