Perkant virš 50€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Perkant virš 50€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Krepšelis 0

Ceremoninė kakava

Šiandien jums norime papasakoti apie Ceremoninę kakavą!

rūšinė kakava

Nuotraukos autorė: Lina Skukauskė (@linaskukauske)

Ceremoninė kakava yra tirštas, stipraus šokoladinio kvapo gėrimas. Ši ritualinė kakava padeda atpalaiduoti  kūną ir atverti širdį! 

Kas yra ceremoninė kakava ir kuo ji skiriasi nuo įprastos kakavos?

1. Ceremoninė kakava yra natūrali iš savęs, be jokių priedų ar priemaišų. 
Tai 100 % gryna kakavos pupelių masė, kurioje yra daug daugiau naudingų, sveikatą atkuriančių ir nuotaiką gerinančių junginių nei bet kuriame kitame rinkoje esančiame kakavos pagrindu pagamintame produkte (pvz., kakavos milteliuose ar šokolade ir tt).

2. Ceremoninė Kakavos masė gaminama iš Criollo rūšies kakavos pupelių. 

Pagrindinės kakavos pupelių rūšys yra šios: Criollo, Trinitario ir Forastero. 

Criollo kakava yra laikoma mažiausiai karčia ir labiausiai aromatinga kakavos rūšimi. Criollo kakavos rūšis yra viena iš rečiausių rūšių pasaulyje (vos 5 procentai, lyginant su kitomis kakavos rūšimis), tačiau labai jautri augalų ligoms, Forastero kakavos rūšies medžiai yra atspariausi ligoms bei gamtos užgaidoms, todėl jų pupelės yra plačiausiai naudojamos šokolado gamybai. Trinitario kakavos rūšis yra tarpinis variantas tarp anksčiau minėtų dviejų rūšių, iš šios rūšies kakavos pupelių dažniausiai gaminama rūšinė kakavos masė. 

3. Žaliavalgiška (RAW) kakava

Ceremoninė kakavos masė gaunama Criollo pupeles fermentuojant, šiek tiek pakaitinant (bet neskrudinanat), nulupant ir galiausiai sumalant akmeninėmis girnomis iki vientisos kakavos masės. Šiame procese kakavos pupelės nėra skrudinamos aukštoje temperatūroje, todėl kakava išlaiko didžiąją dalį naudingų savybių.

 4. Ekologiška kakava

Renkantis ceremoninę kakavą patartina ieškoti ekologiškai augintos produkcijos. Ekologiški ūkiai taiko ypač aukštus ūkininkavimo standartus, taip pat šiuose ūkiuose nenaudojamos įvairios trąšos ir augalai augta kiek įmanoma natūraliau.

 kakavos ceremonija

Nuotraukos autorė: Lina Skukauskė (@linaskukauske)

Mūsų patarimas - mėgaukitės ta kakava, kuri jums skaniausia ir teikia daugiausiai malonumo. Ir tai nebutinai turi būti ceremoninė / ritualinė kakava, yra dugybė puikių ir skanių kakavų, kurios puikiai tiks jūsų kasdieniams ritualams. Tik nebijokite eksperimentuoti ir atrasti naujų skonių!

kakavos gėrimas

 Ceremoninės kakavos receptas (2 porcijos)

 

  • - 60-70gr ceremonininės kakavos masės (galite su peiliu susmulkinti į mažesnius gabalėlius)
  • - 50ml augalinio pieno
  • - 270ml verdančio vandens
  • - 10gr kakavos sviesto
  • - 4 datulių
  • - Papildomai galima įdėti 0,5 šaukštelio cinamono, žiupsnelį kajeno (nebūtina).
  • - Papuošimui žiupsnis rožių žiedlapių.


Viską sudėti į blenderį ir plakti apie 30s - 1 min.

     

     


    Ankstesni įrašai