Greitai ir lengvai pagaminamas, o įspūdį palieka ilgai ir tikrai ypatingą. Pyragas "Kalėdinė žvaigždė" susideda vos iš kelių ingredientų, o nuo naminės Nutelos su Madagaskaro kakavos mase kvepia visi namai!
Ingredientai
- Mielinei tešlai:
- 7g sausų mielių
- 1/3 st. šilto vandens (apie +40 C)
- 40 g ištirpinto sviesto
- 3/4 st. šilto pieno (apie +40 C)
- 40 g cukraus
- 400 g kvietinių miltų
- 1 kiaušinis
- žiupsnelis druskos
- Šokoladiniam Nutelos kremui:
- 1/2 puodelio riešutų sviesto.
- 30 g. Madagaskaro kakavos masės
- 2 šaukštai kokosų žiedų cukraus ar kito mėgstamo saldiklio
- Į šiltą vandenį, suberkite mieles, išmaišykite. Palikite pastovėti apie 10 min., kol mielės suputos.
- Į didelį indą supilkite pašildytą pieną, ištirpintą sviestą, kiaušinį, druską, suputojusias mieles su vandeniu. Viską išmaišykite.
- Po truputį maišydami miltus, minkykite tešlą apie kelias minutes.
- Iš tešlos suformuokite rutulį ir įdėkite į didelį indą. Uždenkite rankšluosčiu ir laikykite apie 1 val. Tešla turi padvigubėti.
- Kol tešla kyla, pasigaminkite šokoladinį kremą. Garų vonelėje Ištirpinkite kakavos masę ir įmaišykite riešutų sviestą bei cukrų. Viską gerai išmaišykite.
- Padalinkite tešlą į 4 vienodus rutulius. Iš tešlos rutulių iškočiokite apie 23 cm skersmens apskritimus.
- Ant kepimo popieriaus perkelkite tešlos apskritimą. Ant jo uždėti apie 2 valgomuosius šaukštus šokoladinio kremo.
- Dėkite antrąjį apskitimą, uždėkite kremo. Tą patį darykite ir su trečiuoju.
- Ketvirtąjį uždėkite ant viršaus. Jo tepti nebereikia.
- Nedidelę stiklinę ar puodelį apačia uždėkite ant tešlos vidurio. Šiek tiek įspauskite.
- Peiliu padaryti 4 lygias įpjovas iki puodelio ribų. Tada padarykite dar po 2 įpjovas kiekviename ketvirtyje. Turi būti iš viso 16 įpjovų.
- Dviem rankomis paimkite po įpjovą ir sukite po 2 kartus į priešingas puses.
- Įkaitintkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 15 - 20 minučių.
Skanaus :)