Perkant virš 60€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Perkant virš 60€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Krepšelis 0

Kakavos gėrimų receptai

Kaip paruošti kakavos gėrimą

Tradiciškai kakavos gėrimas gaminamas iš 100 % kakavos masės, vandens bei mėgstamų prieskonių. Kakava būna tiršta, stipraus šokoladinio kvapo.

Pasirinkite kakavos dozę 

10 - 15 g. - silpnas kakavos gėrimas, tinka vartoti kasdienai
25 - 35 g. - vidutinio stiprumo kakavos gėrimas
35 - 40 g. - stiprus kakavos gėrimas, tinka kakavos ceremonijoms

Ingredientai

  • Kakavos masė, susmulkinti peiliu (10–40 g, priklausomai nuo pageidaujamo stiprumo).
  • 70–80°C vanduo.
  • Augalinis pienas (pagal skonį – migdolų, avižų, kokosų ar kitas).
  • Prieskoniai ar saldikliai (nebūtini, bet puikiai pagyvina skonį).

 

Prietaisai kakavos plakimui

KOKTEILINĖ
Norint išgauti kreminį kakavos gėrimą su standžia puta, patariame naudoti   kokteilinę. Sudėjus visus ingredientus plakti viską apie 1 minutę.

ELEKTRINIS TRINTUVAS
Kakavos gėrimą galima pasigaminti ir su elektriniu trintuvu. Tik norint išgauti standžią putą, čia reikės kiek ilgiau plakti kakavą, patartina apie 2 minutes.

PIENO PUTOS PLAKIKLIS

Naudodami pieno putos plakiklį maišykite kakavą ir mažą šilto vandens kiekį aukštyn-žemyn arba sukamaisiais judesiais iki vientisos masės. Sudėkite likusius ingredientus ir dar plakite kelia sekundes.

GERTUVĖ

Puikus pasirinkimas kelionėse – tiesiog stipriai suplakite!

PUODAS

Smulkiai supjaustykite kakavos masę, įkaitinkite vandenį / augaliniu pieną. Kaitinkite ant silpnos ugnies, maišykite, kol kakava visiškai ištirps