Perkant virš 60€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Perkant virš 60€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Krepšelis 0

Matcha arbatos ypatybės

Matcha milteliai yra aukščiausios kokybės, šešėlyje užauginti japoniškų žaliosios arbatos Camellia Sinensis lapeliai, sumalti į smulkius miltelius. Šimtmečius vienuoliai mėgavosi šia arbata taip palaikydami susikaupimą meditacijos metu. Nors kitos žaliosios arbatos auginamos visame pasaulyje, tikra autentiška Žalioji Matcha arbata būdinga tik Japonijai.

matcha milteliai

 

MATCHA ARBATOS RŪŠYS

Ceremoninė Matcha arbata

ceremoninė Matcha arbata 

matcha arbata Pagaminta iš jauniausių arbatos lapelių
matcah arbata premium grade Vartojimas: arbatai gaminti
matcha arbata  Skonis: Švelnus ir lengvai saldus
      Spalva: ryškiai žalios spalvos

Kulinarinė Matcha arbata

Matcha arbata

matcha arbata Pagaminta iš šiek tiek vėliau skintų arbatos lapelių
matcah arbata premium grade Vartojimas: Matcha latte, kepiniams
matcha arbata  Skonis: Kartesnis nei ceremoninės arbatos    
     Spalva: Žalsvos spalvos

Į KĄ ATKREIPTI DĖMESĮ RENKANTIS "MATCHA" ARBATĄ?

Kilmės šalis

Matcha arbatos milteliai iš Japonijos
Skaniausia ir kokybiškiausia Matcha arbata auginama Japonijoje. Ši šalis taiko griežtus ūkininkavimo standartus ir taisykles, kurios apsaugo arbatos miltelių vientisumą ir kokybę. Dirvožemis yra nuolat tiriamas, ar jame nėra sunkiųjų metalų ir kitų teršalų, kurie gali pakeisti žaliosios arbatos skonį. Nors dauguma japoniškų Matcha arbatos lapų auginami Uji regione, kiti populiarūs regionai yra Saitama, Nishio, Mie, Kagoshima, Nara ir Shizuoka.

Ekologiškas produktas

ekologiška Matcha arbata
Ekologiška Matcha yra pilna antioksidantų, vitaminų ir mineralų, kurie yra labai naudingi mūsų organizmui. Prastos kokybės Matchos arbatoje gali būti daug kenksmingų cheminių medžiagų, tokių kaip pesticidai ir trąšos. Kad išvengtumėte šių spąstų, visada ieškokite ekologiškai išaugintų Matcha žaliosios arbatos miltelių.

100% sudėtis

Žalioji Matcha arbata
Kai kurie arbata prekiaujantys prekiniai ženklai siūlo „Matcha“ arbatą su priedais arba saldikliais. Tai blogina šių žaliosios arbatos miltelių kokybę, nes saldikliais ir priedais dažnai bandoma paslėpti prastą skonį, tad jų reikėtų vengti. Prieš pirkdami nepatingėkite pasiskaityti sudėties ir visada rinkitės grynus Japoniškos Matchos arbatos miltelius.

Spalva
Matcha arbata

Kokybiški Matcha žaliosios arbatos milteliai turėtų būti ryškiai žalios spalvos. Užteršta įvairiais priedais arba netinkamai supakuota arbata gali turėti gelsvą ar blyšiai žalią spalvą. Tokia arbata neturi tiek gerųjų savybių, kaip aukštos kokybės Matcha arbatos milteliai.
Atkreipkite dėmesį, kad Ceremoninė Matcha arbata visada bus ryškesnės spalvos nei kepiniams skirta Matcha arbata. Taip yra todėl, kad Ceremoninei Matcha arbatai naudojami patys jauniausi arbatos lapeliai, kurie turi daugiausia pigmento chlorofilo, suteikiančio sodrią žalią spalvą.

 

KAIP PASIGAMINTI MATCHA ARBATĄ?

Yra daugybė būdų, kaip paruošti Matcha arbatą. Galite gaminti tradicinę Matcha arbatą, galite dėti įvairių priedų ar pasigamint matcha latte arba karštomis vasaros dienomis ledinę Matcha latte.

Svarbiausi žingsniai:

SIJOJIMAS
Viena iš gardaus matcha puodelio gaminimo dalių – miltelių sijojimas. Sijojimas užtikrins, kad matcha arbatoje neliks gumuliukų. Į dubenėlį suberiame išsijotus Matcha arbatos miltelius.

VANDENS VIRIMAS
Užverdame vandenį ir jį atvėsiname iki 70 - 80 laipsnių. Į dubenėlį su Matcha arbatos milteliais supilkite 30ml. karšto vandens.

PLAKIMAS
Laikydami arbatos šluotelę tiesiai virš matcha dubenėlio, stipriai plakame, pirmyn ir atgal judėdami pagal M raidę , kol susidarys puta.

Galite pagardinti augaliniu pienu bei mėgstamu saldikliu.

Ceremoninės Matcha arbatos receptas:

Matcha latte receptas:

Ledinės Matcha latte receptas: