Jei ledai rudenį, tai tik šokoladiniai, o jeigu šokoladiniai, tai tik su Madagaskaro kakavos mase!
Keli patarimai gaminantiems ledus:
- Kakavos masė - ieškokite aukštos kokybės kakavos masės, nes šis produktas suteiks itin sodrų šokoladinį aromatą ir skonį. Būtent šiam receptui siūlau pabandyti mūsų kakavos masę iš Madagaskaro.
- Kokosų pienas - naudokite riebų kokosų pieną iš skardinės. Šis pienas yra turtingas, tirštas ir savo konsistencija bei tekstūra panašus į grietinėlę.
- Skaldytos kakavos pupelės - sveikesnė alternatyva šokolado pabarstukams.
Jums reikės:
- 90 g kakavos masės
- ¼ riebesnio kokosų pieno (skardinėje)
- 3 šaldyti bananai
- 2 datulės
- žiupsnelio druskos
- skaldytų kakavos pupelių
Gaminimo eiga:
- Kakavos masę ir kokosų pieną ištirpdykite garų vonelėje.
- Į trintuvo indą sudėkite šaldyto banano gabaliukus, tirpintą kakavos ir kokosų pieno masę, datules ir žiupsnelį druskos.
- Trinkite, kol gausite vientisą masę.
- Suberkite skaldytas kakavos pupeles ir dar šiek tiek patrinkite, kad gabaliukai taptų šiek tiek mažesni.
- Jei ledai gavosi per minkšti, tuomet palikite juos šaldymo kameroje 10 - 15 min.
- Kabinkite ledus su šaukštu ir dėkite į ledų vafliukus ar dubenėlius.
Skanaus :)