1 v. š. tirpinto kakavos sviesto
70 g minkštų datulių, be kauliukų
1 puodelio pūsto burnočio sėklų
1/2 puodelio riešutų sviesto
2 - 3 šaukštai skaldytų kakavos pupelių
2 šaukštai džiovintų spanguolių
žiupsnelis druskos
Šokolado užpilui:
70 g natūralaus kakavos sviesto
4 v. š. kakavos miltelių
žiupsnelis druskos
2 šaukštai agavų sirupo arba medaus
Papuošimui:
Smulkintų riešutų
Instrukcija
Elektriniu smulkintuvu sutrinkite: datules, tirpdytą kakavos sviestą, žemės riešutų sviestą, druską. Trinkite iki vientisos masės.
Į masę sudėkite likusius ingredientus: pūstas burnočio sėklas, skaldytas kakavos pupeles ir džiovintas spanguoles.
Viską gerai išmaišykite šaukštu ir krėskite masę į kepimo popieriumi išklotą kvadratinę kepimo formą (rankomis arba mentele kruopščiai įspauskite masę).
Šokolado užpilui ištirpinkite kakavos sviestą ir maišydami dėkite kakavos miltelius, įpilkite agavų sirupo ir druskos.
Gautą masę užpilkite ant jau paruoštos pūstos burnočio sėklų masės. Galiausiai papuoškite smulkintais riešutais.
Dėkite desertą į šaldytuvą, kol šokolado glaistas sustings. Supjaustykite nedideliais kvadratėliais ir mėgaukitės.
Skanaus!