Perkant virš 60€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Perkant virš 60€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Krepšelis 0

Veganiški „Bounty“ batonėliai

  • Veganiškam receptui vietoj įprasto pieno naudojau riebų kokosų pieną skardinėje. Receptui reikės tik „riebios“ kokosų pieno dalies (likusią kokosų pieno dalį galite panaudoti "chia" pudingui ar pasigaminti „smoothie“.
  • Šokolado užpilui tradiciškai naudojau kakavos sviestą, nes jis yra tvirtesnis ir ne taip greitai ištirpsta tarp pirštų.
  • Kakavos masė suteikė sodrų šokolado skonį ir kvapą.
  • Galiausiai, norėdama pridėti saldumo, naudojau kokosų cukraus. Kokosų cukrus, dar žinomas kaip kokosų palmių cukrus arba kokosų žiedų cukrus, yra nerafinuotas, todėl išlaikęs visas savo vertingas maistines savybes.
  • Į batonėlių vidų kartu su kokosu drožlėmis įdėjau ekologiškų skaldytų kakavos pupelių. Šiame recepte jos puikiai tiko, nes desertui suteikė traškumo.

INGREDIENTAI

Kokosų įdarui:

3 puodeliai kokoso drožlių

3/4 puodelio kokosų pieno  (jums reikės tik „riebios“ kokosų pieno dalies)

1 valgomasis šaukštas ištirpinto kakavos sviesto

2 šaukštai klevų sirupo,

1/4 puodelio skaldytų kakavos pupelių

Veganiškam pieniškui šokoladui:

1/4 puodelio ištirpinto kakavos sviesto

1/2 puodelio kokosų pieno

1/4 kakavos masės

1/4 puodelio kokosų cukraus

1 žiupsnelio druskos

INSTRUKCIJA

Kokosinis įdaras:

Kepimo popieriumi Išklokite 13 × 13  centimetrų dydžio kvadratinę kepimo formą (jei neturite puikiai tiks maisto dėžutės).

Elektriniu trintuvu susmulkinkite kokosų drožles, kol gausite smulkius miltelius. Tada supilkite kokosų pieną (tirštąją dalį), ištirpintą kakavos sviestą ir klevų sirupą. Sumaišykite, kol susidarys tiršta ir kreminė masė.

Kokosų masę sumaišykite su skaldytomis kakavos pupelėmis.

Įdėkite kokosų masę į paruoštą kepimo formą ir rankomis arba mentele kruopščiai įspauskite į kepimo popieriumi išklotą kvadratinę kepimo formą. Dėkite į šaldiklį 20 minučių, kad sutvirtėtų. Tuo tarpu paruoškite šokoladą.

Veganiškas šokoladas

Įpilkite kokosų cukrų į elektrinį maišytuvą ir malkite, kol gausite cukraus miltelius.

Garų vonelėje (į puodą įpylus truputį vandens, ant viršaus dėti karščiui atsparų dubenėlį) ištirpinti kakavos masę, kakavos sviestą, kokosų cukrų, kokosų pieną bei žiupsnelį druskos. Padalykite gautą karštą šokoladą į dvi lygias dalis.

 

Iš šaldiklio ištraukite kepimo formą ir ant kokosinio įdaro viršaus užpilkite pusę šokolado. Išsklaidykite šokoladą mentele, kad visiškai padengtumėte kokoso sluoksnį, ir išlyginkite paviršių, kad susidarytų lygus sluoksnis. Įdėkite į šaldiklį maždaug 20 minučių.

Kai šokolado sluoksnis sustings, atsargiai išimkite iš kepimo indo, apverskite ir vėl įdėkite į indą. Dabar šokolado sluoksnis yra apačioje, o kokoso sluoksnis yra viršuje.

Ant viršaus užpilkite kitą pusę šokolado, paskleiskite ir vėl padėkite į šaldiklį, kad pastovėtų apie 20 minučių.

Ištraukite iš šaldytuvo ir atsargiai išimkite iš indo. Padėkite ant švarios pjaustymo lentos ir supjaustykite kvadratėliais.

Laikykite šaldytuve sandariame inde ir 5 minutes prieš valgydami išimkite iš šaldytuvo, kad suminkštėtų.

Skanaus :)


Ankstesni įrašai Naujesni įrašai