Shipping in Lithuania and Latvia!
Shipping in Lithuania and Latvia!
Cart 0

Kepti abrikosai su skaldytomis kakavos pupelėmis

Galvojate, ką gi įdomaus nuveikti su skaldytomis kakavos pupelėmis? Siūlome išbandyti keptus abrikosus gardintus kakavos pupelėmis. Šis užkandis subtiliai dera su natūraliu kakavos skoniu, švelnia rikota ir gaiviais abrikosais.

Ypatingas, įdomus ir abejonių nepaliekantis derinys paprastame recepte!

Jums reikės:
● 1 šaukšto skaldytų kakavos pupelių
● 5 vnt. abrikosų
● 1/2 apelsino 
● 2 arbatiniai š. cukraus pudros
● 50 gr rikotos sūrio
● kelios riekelės mėgstamos baltos duonelės
● papuošimui: mėtų (nebūtina)

Apie kakavą dažnai galvojame kaip apie gėrimą, tačiau būtent čia į sceną įžengia
skaldytos kakavos pupelės, kurios dera prie įvairiausių skonių ir veda link kulinarinių šedevrų. Ar tai būtų saldu, ar rūgštu, ar sūru, šis akcentas gali padėti išreikšti skonio subtilybes. Mums labai patinka derinti skaldytas kakavos pupeles su vaisiais, ypač apkeptais abrikosais. Traški kakavos pupelių tekstūra suteikia šiems vaisiams žaismingumo, o sodrus skonis papuošia švelniai rūgštų abrikosų saldumą.
Reikėtų nepamiršti, kad skaldytos kakavos pupelės yra supermaistas. Net ir nedidelis jų kiekis šį užkandį praturtina ypač vertingomis skaidulomis, kurios gerina žarnyno veiklą.

Kakavos pupelių sudėtyje yra vertingų maistinių medžiagų, tokių kaip sveikieji riebalai, baltymai, nedidelis natūralaus cukraus kiekis, antioksidantai, mikroelementai ir vitaminai. Tai suteikia šiam produktui ypatingą vietą supermaisto kategorijoje.

Nepaisant to, kad šis maisto produktas yra vertingas, ilgalaikė pramonės veikla lemia nuvertėjusią kakavą, kurioje gamybos procesų metu išlieka mažiau maistinių medžiagų. Todėl mes tvirtai tikime, kad svarbu rinktis kokybišką kakavos produktą, kuris išsaugo savo vertingumą ir yra kuo mažiau apdirbtas. Natūrali kakava yra geras pavyzdys, rodantis jos aukštą maistinę vertę. Todėl mūsų skaldytos kakavos pupelės yra ekologiškos, RAW (neapdorotos aukštoje temperatūra), be pridėtinio cukraus.

Gaminimo eiga:

● įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros
● abrikosius perpjauti per pusę, išimti sėklas
● skardoje išdėlioti abrikosus, nulupti pusę apelsino žievelės ir išdėlioti skardoje
● apšlakstyti abrikosus 1/2 apelsino sultimis ir apibarstyti cukraus pudra ar kitu saldikliu
● kol abrikosai kepa, paskrudinti duoną
● and duonos tepti rikotos, išdėlioti keptus abrikosus, apibarstyti skaldytomis kakavos pupelėmis bei papuošti mėtomis


Skaldytas kakavos pupeles rekomenduojame naudoti kaip ryškaus skonio akcentą,
švelnaus skonio paletėje. Natūralus kakavos skonis yra sodrus ir maloniai kartus, tad puikiai dera švelniame fone. Tai ne tik gourmet derinys, bet kartu ir paprastas, lengvas būdas praturtinti savo mitybos racioną, ypač vertingomis maistinėmis medžiagomis.

Skanaus ir būkime sveiki!


Older Post