Perkant virš 40€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Perkant virš 40€ nemokamas pristatymas Lietuvoje
Krepšelis 0

Sausainiai su kakavos gabaliukais

sausainiai su kakavos pupelių gabaliukais

Avižiniai dribsniai - sausainių pagrindui suteikia avižų aromatą.
Ekologiški kakavos milteliai -  100 % kakava sausainius praturtina šokolado skoniu ir kvapu. 
Žiupsnelis druskos - sustiprina ir pagerina sausainio skonius.
Datulės - sulipina sausainių masę bei suteikia saldumo.
Augalinis pienas - padeda ingredientams lengviau "susirišti" ir sukurti lengvai formuojamą tešlą.
Kokosų sviestas -  kambario temperatūroje neišlieka skystas, todėl tai puikus įdaras mūsų sausainiams. Šio ingrediento galima rasti nišinėse parduotuvės, bet jį gan paprasta pasigaminti ir namuose. Prireiks tik vieno ingrediento - kokoso drožlių (receptą žr. apačioje).
Klevų sirupas - pasaldina įdaro masę.
Ekologiškos skaldytos kakavos pupelės - papuošimui ir šokolado aromatui.

Gaminame kokosų sviestą:

2 puodelius kokoso drožlių beriame į elektrinį trintuvą ir malame. Jau po kelių minučių pastebėsite, kad kokosų drožlės virsta košele, o ilgainiui ir tyrele. Taigi, kai vietoj kokosų drožlių susidarys vientisa masė, išpilstykite gautą kokosų sviestą į indelius ir palikite sustingti.

receptai su kakavos pupelėmis

12 sausainių reikės

1 ½ puodelio avižinių dribsnių
½ puodelio ekologiškų kakavos miltelių
½ šaukštelio jūros druskos
8 datulių be kauliukų
3 kokosų pieno
⅔ puodelio kokosų sviesto
1 ½ šaukšto klevų sirupo
3 šaukštų ekologiškų skaldytų kakavos pupelių

 

Paruošimas

Sausainių pagrindui:
Į elektrinį smulkintuvą suberkite avižinius dribsnius ir malkite iki smulkių trupinių. Ant viršaus berkite kakavos miltelius, jūros druską, datules ir malkite iki vientisos masės. Galiausiai pilkite kokosų pieną, patikrinkite tešlos konsistenciją, ji turi sulipti tarp pirštų. Galite naudoti daugiau ar mažiau kokosų pieno, atsižvelgiant į tai, kokią konsistenciją gavote (turi lipti tarp pirštų).
Iškočiokite tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir išpjaukite sausainių diskus (naudojau šampano taurę, nes ji mažo skersmens). 


Įdarui:
Puode ant nedidelės ugnies ištirpinkite kokosų sviestą, įmaišykite klevų sirupo ir viską išplakite.

sausainiai su kakava
Sausainio gamyba:
Imkite vieną sausainio pagrindo dalį ir ant jos dėkite paruoštą kokosų sviestą (1 a.š.), o ant viršaus dėkite kitą sausainio pagrindą. Šiek tiek paspauskite sausainį iš viršaus ir apačios, kad įdaras įšsisklaidytų, tik neperspauskite, kad įdaras neiškristų pro kraštus. Apvoliokite sausainį su skaldytomis kakavos pupelėmis, (jos lengvai prilimpa prie įdaro).

Taip pagaminę visus 12 sausainių,  perkelkite juos į šaldiklį 30 minučių, kad sustingtų.

Ištraukite iš šaldiklio, palaukite 10 minučių ir mėgaukitės :)

 

 


Ankstesni įrašai Naujesni įrašai