Naminiai šokoladiniai saldainiai... Kas gali būti geriau?
10 saldainių
Mėlynių uogienė:
- 1 puodelis mėlynių (tiks ir šaldytos)
- 2 šaukštai agavų sirupo ar kito saldiklio
- 1 valgomasis šaukštas apelsinų sulčių
Migdolų sviesto įdaras:
- 60 g migdolų sviesto
- žiupsnelis druskos
-
½ šaukštelio cinamono
- 1 valgomasis šaukštas agavų sirupo ar kito saldiklio
Šokoladiniai puodeliai:
- 100 g kakavos masės
- 1 šaukštas kakavos sviesto
- 1 šaukštas agavų sirupo ar kito saldiklio
Papuošimui
- Mėlynės
- Skaldytos kakavos pupelės
Šiam receptui naudojau silikonines keksiukų formeles.
- Garų vonelėje (į puodą įpylus truputį vandens, ant viršaus dėti karščiui atsparų dubenėlį) ištirpiname kakavos masę, kakavos sviestą ir agavų sirupą.
- Į silikonines keksiukų formeles pilame po šaukštelį šokolado. Pavartome formeles, kad kraštuose tolygiai pasiskirstytų šokoladas. Dedame į šaldytuvą 15 min.
- Į trintuvo indą dedame migdolų sviestą, druską, cinamoną bei agavų sirupą. Viską triname iki vientisos masės.
- Mėlynes, agavų sirupą ir apelsinų sultis dedame į puodą ir verdame kol sutirštės.
- Iš šaldytuvo ištraukiame formeles su šokoladu ir į visas formeles dedame migdolų sviesto, o ant viršaus mėlynių uogienę.
- Papuošiame mėlynėmis ir skaldytomis kakavos pupelėmis. Galite užpilti likusią kakavos masę.