Kai namuose turimi bananai ima juoduoti, tenka rinktis: ar pasigaminti naminius ledus (šaldytų bananų ir kakavos masės ledai), ar sujungti juos su kakavos produktais ir gauti nuostabaus skonio šokoladinę bananų duoną.
Keletas patarimų, kurie padės jums išsikepti nepamirštamo skonio bananų duoną:
- Bananai -naudokite prinokusius bananus, nes jie yra saldesni ir minkštesni.
- Kakavos pupelės - šiame recepte kakavos pupelių traškumas ir sodrumas puikiai dera su bananais.
- Druska - nepamirškite žiupsnelio druskos. Vos pusė šaukštelio, įmaišyto į pyrago tešlą, subalansuoja ir subtiliai išryškina kepinio saldumą, kuris kitu atveju būtų tiesiog nuobodžiai saldus.
- Maišymas - įsitikinkite, kad nepermaišote tešlos, nes tai gali padaryti jūsų bananų duoną šiek tiek sausą.
Bananų duonos receptas
Ingredinetai
- 90 g. sviesto
- 25 g kakavos sviesto
- 3 pernokę bananai
- 1 kiaušinis
- 100 g migdolų miltų
- 90 g pilno grūdo kvietinių mitų
- 1 a.š. sodos
- 1/2 a. š. druskos
- 45 g kakavos pupelių
- 50 g cocoa mass
- 40 g juodojo šokolado
Gaminimas:
- Nuluptus bananus sudėkite į didelį dubenį ir šakute sutrinkite iki vientisos masės.
- Į trintus bananus supilkite lydytą sviestą.
- Įmaišykite sodą, druską ir cukrų.
- Įmuškite išplaktą kiaušinį.
- Galiausiai įmaišykite miltus.
- Išlukštenkite kakavos pupeles, supjaustykite kakavos masę ir šokoladą. Viską supilkite į bananų duonos masę ir išmaišykite.
- Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kekso formą ir kepkite 175 'C 50 min - 1 val.
- Iškepusią bananų duoną išimkite iš formos ir palikite atvėsti.
Skanaus!